Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejfölös citromtorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

3 tojás
15 dkg cukor
1 dl tej
pici olaj
18 dkg liszt

Krém:

5 dl tejföl 20%-os
2 közepes citrom
10 dkg cukor
1 dl víz
4 dl hulala

díszítéshez:

2 dl hulala
dekorcukor
citrom szeletek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A zselatint a vízben felfőzzük.

Elkészítés

A piskótához a tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, hozzáadjuk a lisztes sütőport, végül a fehérjehabot. 26 cm-es karikába megsütjük. Ha kihűlt megtöltjük a krémmel, úgy, hogy visszahelyezzük a kettévágott tortalap alsó felét a karikába, mert a krém elég folyós lehet, felét rákenjük, majd ráhelyezzük a másik tortalapot, erre kenjük a maradék krémet. A karika teljesen tele lesz, így csak elsimítjuk.
A krémhez a tejfölt a cukorral, a vaníliacukorral kikeverjük és hozzáadjuk a kihűlt zselatint, alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a felvert hulalát.
Ha teljesen megdermedt levesszük róla a karikát, a felvert hulalával megkenjük az oldalát és feldíszítjük.

Tálalás

16 szelet.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Én mindig előző nap elkészítem, mert így biztosan jól megdermed. Ezt a receptet egy kedves barátnőmtől kaptam.
Tejfölös citromtorta Tejfölös citromtorta Tejfölös citromtorta Tejfölös citromtorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!