Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejfölös citromtorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

3 tojás
15 dkg cukor
1 dl tej
pici olaj
18 dkg liszt

Krém:

5 dl tejföl 20%-os
2 közepes citrom
10 dkg cukor
1 dl víz
4 dl hulala

díszítéshez:

2 dl hulala
dekorcukor
citrom szeletek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A zselatint a vízben felfőzzük.

Elkészítés

A piskótához a tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, hozzáadjuk a lisztes sütőport, végül a fehérjehabot. 26 cm-es karikába megsütjük. Ha kihűlt megtöltjük a krémmel, úgy, hogy visszahelyezzük a kettévágott tortalap alsó felét a karikába, mert a krém elég folyós lehet, felét rákenjük, majd ráhelyezzük a másik tortalapot, erre kenjük a maradék krémet. A karika teljesen tele lesz, így csak elsimítjuk.
A krémhez a tejfölt a cukorral, a vaníliacukorral kikeverjük és hozzáadjuk a kihűlt zselatint, alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a felvert hulalát.
Ha teljesen megdermedt levesszük róla a karikát, a felvert hulalával megkenjük az oldalát és feldíszítjük.

Tálalás

16 szelet.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Én mindig előző nap elkészítem, mert így biztosan jól megdermed. Ezt a receptet egy kedves barátnőmtől kaptam.
Tejfölös citromtorta Tejfölös citromtorta Tejfölös citromtorta Tejfölös citromtorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
76 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!