Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejfölös pogácsa

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tejfölös pogácsa

50 dkg liszt
25 dkg RAMA
2 tojássárgája
3 dkg élesztő
2 dl tejföl
1 dl tej
1 kk. cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk, majd deszkára rajuk, letakarva ½ óráig pihentetjük. Utána kinyújtjuk és visszahajtjuk.
Ezt még 2x ismételjük (fontos, mert így lesz leveles a pogácsánk).
Végül a tésztát kinyújtjuk, a pogácsa szaggatóval bevagdossuk, megkenjük tojásfehérjével és kiszaggatjuk a pogácsákat.
Sütőlemezen 10-15 percet pihentetjük (így nem dőlnek el) és 180 fokos sütőben 30 perc alatt kisütjük.
Tejfölös pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!