
Tejfölös pudingos szelet


Hozzávalók
Tészta:
Puding:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Tészta: a tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vizet, majd az olajat és folyamatosan keverjük. A sütőporos lisztet kanállal könnyedén hozzákeverjük és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét verjük tovább a citromlével, majd könnyedén beleforgatjuk a masszába. Sütőpapírral bélelt normál tepsibe öntöm a massza felét. A másik felébe belekeverem a kakaóport és ráöntöm a sárga tészta tetejére és villával kicsit márványosra keverem. Erre jön a langyosra hűlt puding, teáskanállal rákanalazom és 200 fokon 5 percig, majd 180 fokon 40 -45 perig sütöm, ajtónyitás nélkül.
A tejfölöket a cukorral kikeverem. Kiveszek belőle 2 dl-nyit és feloldom benne a zselatint, majd a többi krémhez keverem. A kész krémet a kihűlt süti tetejére kenem, megszórom tortadarával vagy kakaóporral, egy éjszakára a hűtőbe teszem.


Tejfölös pudingos szelet
Hozzávalók
Tészta:
Puding:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Tészta: a tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vizet, majd az olajat és folyamatosan keverjük. A sütőporos lisztet kanállal könnyedén hozzákeverjük és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét verjük tovább a citromlével, majd könnyedén beleforgatjuk a masszába. Sütőpapírral bélelt normál tepsibe öntöm a massza felét. A másik felébe belekeverem a kakaóport és ráöntöm a sárga tészta tetejére és villával kicsit márványosra keverem. Erre jön a langyosra hűlt puding, teáskanállal rákanalazom és 200 fokon 5 percig, majd 180 fokon 40 -45 perig sütöm, ajtónyitás nélkül.
A tejfölöket a cukorral kikeverem. Kiveszek belőle 2 dl-nyit és feloldom benne a zselatint, majd a többi krémhez keverem. A kész krémet a kihűlt süti tetejére kenem, megszórom tortadarával vagy kakaóporral, egy éjszakára a hűtőbe teszem.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?