Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejfölös pudingos szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 tojás
18 dkg kristálycukor
1 dl víz
0,5 dl olaj
15 dkg liszt
10 dkg rétesliszt
1 csipet só
pár csepp citromlé

Puding:

8 dl tej
6 evőkanál cukor

Tetejére:

2 nagydoboz tejföl
5 evőkanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A pudingot a szokott módon megfőzzük, majd hűlni hagyjuk, néha megkeverve.
Tészta: a tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vizet, majd az olajat és folyamatosan keverjük. A sütőporos lisztet kanállal könnyedén hozzákeverjük és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét verjük tovább a citromlével, majd könnyedén beleforgatjuk a masszába. Sütőpapírral bélelt normál tepsibe öntöm a massza felét. A másik felébe belekeverem a kakaóport és ráöntöm a sárga tészta tetejére és villával kicsit márványosra keverem. Erre jön a langyosra hűlt puding, teáskanállal rákanalazom és 200 fokon 5 percig, majd 180 fokon 40 -45 perig sütöm, ajtónyitás nélkül.
A tejfölöket a cukorral kikeverem. Kiveszek belőle 2 dl-nyit és feloldom benne a zselatint, majd a többi krémhez keverem. A kész krémet a kihűlt süti tetejére kenem, megszórom tortadarával vagy kakaóporral, egy éjszakára a hűtőbe teszem.
Tejfölös pudingos szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
45 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!