Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejkaramellás szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

3 tojás
15 dkg cukor
1 dl tej
pici olaj
16 dkg liszt

Krémhez:

1 csomag karamellás pudingpor
15 dkg cukor
4,5 dl tej
15 dkg margarin
10 dkg étcsoki

Bevonáshoz:

olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kakaós laphoz a tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a sütőporos kakaóporos, lisztet, végül a fehérjehabot. Sütünk egy lapot, majd ha kihűlt rákenjük a krémet.
A krémhez a pudingot megfőzzük a cukorral, ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint és a lereszelt étcsokoládét. Rákenjük a lapra és ha megdermed bevonhatjuk csokival a tetejét. Szeleteljük.

Tálalás

Kb. 50 db pici szelet.

Tárolás

Hűtőben.
Tejkaramellás szelet Tejkaramellás szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!