Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejpite baracklekvárral

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tejpite baracklekvárral

6 tojás
40 dkg liszt
1 l tej
3 ek cukor
2 csipet só
4 dkg vaj (a tepsi kikenéséhez)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Lehetőleg zománcos tepsibe tegyük a legjobb a gáztepsi. Vajjal kikenjük a tepsit.
Előmelegített sütőbe tegyük!

Elkészítés

A hozzávalókat csomómentesre keverjük, sűrű palacsintatésztához hasonlóan.
A tojásokat habosra elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, beleforgatjuk a lisztet, sót, és lassan adagolva kikeverjük a tejjel.
Beleöntjük a tepsibe, és előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30 percig sütjük.
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, házi baracklekvárral kínáljuk!

Tálalás

1 nagy gáztepsire való mennyiség.

Alternatív elkészítés

Ehhez a süteményhez nem használok sütőpapírt.
Tejpite baracklekvárral Tejpite baracklekvárral

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!