Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes gesztenyetorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

7 tojás
140 g cukor
180 g liszt

Krém:

3 dl tej
150 g cukor
1 csomag gesztenyepüré
rum
500 ml tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskóta karikánkat 180 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük. Ha kihűlt 2 helyen elvágjuk. A krémhez a tejből, cukorból, pudingporból pudingot főzünk. Teljesen kihűtjük, majd hozzákeverjük a rumot és a gesztenyemasszából 150 g -ot. A zselatint fél dl vízben feloldjuk, langyosra hűtjük. A tejszínt felverjük. Ha a zselatin langyos, akkor a pudinghoz keverjük és beleforgatjuk a tejszín 2/3-ad részét. A tortát betöltjük a krémmel és hűtőbe tesszük dermedni. A maradék tejszínnel bevonjuk a tortát. A megmaradt gesztenyemasszából golyókat vagy gesztenye szíveket formázzunk és díszítjük vele a tortát.

Alternatív elkészítés

A gesztenye golyókat vagy szíveket félig vagy egészben csokoládéba márthatjuk.
Tejszínes gesztenyetorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!