Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes gesztenyetorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

7 tojás
140 g cukor
180 g liszt

Krém:

3 dl tej
150 g cukor
1 csomag gesztenyepüré
rum
500 ml tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskóta karikánkat 180 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük. Ha kihűlt 2 helyen elvágjuk. A krémhez a tejből, cukorból, pudingporból pudingot főzünk. Teljesen kihűtjük, majd hozzákeverjük a rumot és a gesztenyemasszából 150 g -ot. A zselatint fél dl vízben feloldjuk, langyosra hűtjük. A tejszínt felverjük. Ha a zselatin langyos, akkor a pudinghoz keverjük és beleforgatjuk a tejszín 2/3-ad részét. A tortát betöltjük a krémmel és hűtőbe tesszük dermedni. A maradék tejszínnel bevonjuk a tortát. A megmaradt gesztenyemasszából golyókat vagy gesztenye szíveket formázzunk és díszítjük vele a tortát.

Alternatív elkészítés

A gesztenye golyókat vagy szíveket félig vagy egészben csokoládéba márthatjuk.
Tejszínes gesztenyetorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
78 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!