
Tejszínes gesztenyetorta


Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A krémhez a gesztenyemasszát a rummal, porcukorral, vaníliás cukorral és kakaóporral egynemű masszává keverjük. A zselatint hideg vízbe beáztatjuk, és miután megduzzadt, felforrósítjuk. Ezalatt a tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a gesztenyés keveréket és a zselatint. ( Általában nem kell az összes feloldott zselatint hozzáadni, annyit kell hozzákeverni, hogy jól kenhető legyen a krém. )
A krémet egyenletesen eloszlatjuk a lapokon és a torta oldalán ügyelve arra, hogy egy kevés maradjon díszítésnek is. A maradék krémből annyi rózsát nyomunk a torta tetejére, ahány szeletes tortát készítünk. Általában 16 szeletbe érdemes felosztani.
A díszhez a csokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat is. A gesztenyéből 16 kis golyót formázunk, és belemártjuk az olvasztott csokiba, majd alufóliára téve hűtőben megdermesztjük. Miután megdermedt, felhelyezzük őket a habrózsák tetejére, és a torta oldalát bepanírozzuk a tortadarával.
Tárolás
Alternatív elkészítés




Tejszínes gesztenyetorta
Hozzávalók
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A krémhez a gesztenyemasszát a rummal, porcukorral, vaníliás cukorral és kakaóporral egynemű masszává keverjük. A zselatint hideg vízbe beáztatjuk, és miután megduzzadt, felforrósítjuk. Ezalatt a tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a gesztenyés keveréket és a zselatint. ( Általában nem kell az összes feloldott zselatint hozzáadni, annyit kell hozzákeverni, hogy jól kenhető legyen a krém. )
A krémet egyenletesen eloszlatjuk a lapokon és a torta oldalán ügyelve arra, hogy egy kevés maradjon díszítésnek is. A maradék krémből annyi rózsát nyomunk a torta tetejére, ahány szeletes tortát készítünk. Általában 16 szeletbe érdemes felosztani.
A díszhez a csokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat is. A gesztenyéből 16 kis golyót formázunk, és belemártjuk az olvasztott csokiba, majd alufóliára téve hűtőben megdermesztjük. Miután megdermedt, felhelyezzük őket a habrózsák tetejére, és a torta oldalát bepanírozzuk a tortadarával.
Tárolás
Alternatív elkészítés



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?