Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes gesztenyetorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

6 tojás
12 dkg kristálycukor
10 dkg liszt

Krémhez:

3 dl habtejszín
200 g gesztenyemassza
10 g porcukor
rum vagy rumaroma

díszítéshez:

50 g gesztenyemassza
5 dkg étcsokoládé
1 ek olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Zselatint hideg vízbe beáztatjuk. Sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Elkészítés

A tojásokat a cukorral habverővel habosra keverjük. Kihabosodás után hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, de ekkor már nem a legmagasabb fokozaton keverjük, és egy kerek, sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük. A tésztát 180 fokon sütjük kb. 35-40 percig, majd a formából kivéve kihűtjük. Kihűlés után 3 lapba vágjuk.
A krémhez a gesztenyemasszát a rummal, porcukorral, vaníliás cukorral és kakaóporral egynemű masszává keverjük. A zselatint hideg vízbe beáztatjuk, és miután megduzzadt, felforrósítjuk. Ezalatt a tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a gesztenyés keveréket és a zselatint. ( Általában nem kell az összes feloldott zselatint hozzáadni, annyit kell hozzákeverni, hogy jól kenhető legyen a krém. )
A krémet egyenletesen eloszlatjuk a lapokon és a torta oldalán ügyelve arra, hogy egy kevés maradjon díszítésnek is. A maradék krémből annyi rózsát nyomunk a torta tetejére, ahány szeletes tortát készítünk. Általában 16 szeletbe érdemes felosztani.
A díszhez a csokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat is. A gesztenyéből 16 kis golyót formázunk, és belemártjuk az olvasztott csokiba, majd alufóliára téve hűtőben megdermesztjük. Miután megdermedt, felhelyezzük őket a habrózsák tetejére, és a torta oldalát bepanírozzuk a tortadarával.

Tárolás

Hűtőben vagy hideg helyen.

Alternatív elkészítés

Elkészíteni nem olyan bonyolult, mint ahogy hangzik. A családunk nagyon szereti, mert nem töményen édes, de nagyon finom. Ajánlom bátran mindenkinek! :)
Tejszínes gesztenyetorta Tejszínes gesztenyetorta Tejszínes gesztenyetorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!