Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes gesztenyetorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

6 tojás
12 dkg kristálycukor
10 dkg liszt

Krémhez:

3 dl habtejszín
200 g gesztenyemassza
10 g porcukor
rum vagy rumaroma

díszítéshez:

50 g gesztenyemassza
5 dkg étcsokoládé
1 ek olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Zselatint hideg vízbe beáztatjuk. Sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Elkészítés

A tojásokat a cukorral habverővel habosra keverjük. Kihabosodás után hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, de ekkor már nem a legmagasabb fokozaton keverjük, és egy kerek, sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük. A tésztát 180 fokon sütjük kb. 35-40 percig, majd a formából kivéve kihűtjük. Kihűlés után 3 lapba vágjuk.
A krémhez a gesztenyemasszát a rummal, porcukorral, vaníliás cukorral és kakaóporral egynemű masszává keverjük. A zselatint hideg vízbe beáztatjuk, és miután megduzzadt, felforrósítjuk. Ezalatt a tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a gesztenyés keveréket és a zselatint. ( Általában nem kell az összes feloldott zselatint hozzáadni, annyit kell hozzákeverni, hogy jól kenhető legyen a krém. )
A krémet egyenletesen eloszlatjuk a lapokon és a torta oldalán ügyelve arra, hogy egy kevés maradjon díszítésnek is. A maradék krémből annyi rózsát nyomunk a torta tetejére, ahány szeletes tortát készítünk. Általában 16 szeletbe érdemes felosztani.
A díszhez a csokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat is. A gesztenyéből 16 kis golyót formázunk, és belemártjuk az olvasztott csokiba, majd alufóliára téve hűtőben megdermesztjük. Miután megdermedt, felhelyezzük őket a habrózsák tetejére, és a torta oldalát bepanírozzuk a tortadarával.

Tárolás

Hűtőben vagy hideg helyen.

Alternatív elkészítés

Elkészíteni nem olyan bonyolult, mint ahogy hangzik. A családunk nagyon szereti, mert nem töményen édes, de nagyon finom. Ajánlom bátran mindenkinek! :)
Tejszínes gesztenyetorta Tejszínes gesztenyetorta Tejszínes gesztenyetorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!