Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínhabos-gyümölcsös réteskosárkák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffin sütőformához (12 db-os):

némi vaj vagy margarin

Tésztához:

½ csomag hűtött, friss réteslap (3 lap, 40x40 cm)

Kenéshez:

kb. 40 g vaj vagy margarin

Töltelékhez:

150 ml hideg tej
kb. 125 g málna
kb. 125 g áfonya
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, szemezzük. A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből, majd a csomagolóanyagot eltávolítjuk. A tepsihez és a kenéshez a vajat vagy margarint megolvasztjuk, és a muffin tepsi mélyedéseit vékonyan kikenjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A réteslapokat kitekerjük, és mindegyik lapot 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. Egy négyzetet megkenünk vékonyan olvasztott zsiradékkal, majd ráteszünk egy másik lapot úgy, hogy a sarkokat kissé elforgatjuk az előző laphoz képest. Ezt a lapot is megkenjük, majd szintén elcsúsztatva rátesszük a harmadik négyzetet. Erre ismét olvasztott zsiradékot kenünk, végül pedig ugyancsak elforgatva a negyedik rétesnégyzetet is ráhelyezzük. Az összeragasztott lapokat óvatosan a kikent muffin tepsi egyik mélyedésébe nyomjuk. Hasonlóan járunk el a többi rétesnégyzettel is. A muffin tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a réteskosárkákat világos aranyszínűre sütjük.

Sütési idő: kb. 4-6 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffin tepsit a kosárkákkal együtt sütőrácsra helyezzük, majd pár perc pihentetést követően a kosárkákat kivesszük, és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Töltelék:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a habport, majd konyhai robotgéppel (habverő) fél percig a legalacsonyabb, majd további 2-3 percig a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A habot elosztjuk a réteskosárkákban, elsimítjuk, és kirakjuk a málna- és áfonyaszemekkel.

Tipp:

Csak közvetlenül tálalás előtt töltsük meg a réteskosárkákat!
Tejszínhabos-gyümölcsös réteskosárkák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!