
Tejszínhabos-gyümölcsös réteskosárkák



Hozzávalók
Muffin sütőformához (12 db-os):
Tésztához:
Kenéshez:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A réteslapokat kitekerjük, és mindegyik lapot 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. Egy négyzetet megkenünk vékonyan olvasztott zsiradékkal, majd ráteszünk egy másik lapot úgy, hogy a sarkokat kissé elforgatjuk az előző laphoz képest. Ezt a lapot is megkenjük, majd szintén elcsúsztatva rátesszük a harmadik négyzetet. Erre ismét olvasztott zsiradékot kenünk, végül pedig ugyancsak elforgatva a negyedik rétesnégyzetet is ráhelyezzük. Az összeragasztott lapokat óvatosan a kikent muffin tepsi egyik mélyedésébe nyomjuk. Hasonlóan járunk el a többi rétesnégyzettel is. A muffin tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a réteskosárkákat világos aranyszínűre sütjük.
Sütési idő: kb. 4-6 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffin tepsit a kosárkákkal együtt sütőrácsra helyezzük, majd pár perc pihentetést követően a kosárkákat kivesszük, és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a habport, majd konyhai robotgéppel (habverő) fél percig a legalacsonyabb, majd további 2-3 percig a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A habot elosztjuk a réteskosárkákban, elsimítjuk, és kirakjuk a málna- és áfonyaszemekkel.
Tipp:


Tejszínhabos-gyümölcsös réteskosárkák
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin sütőformához (12 db-os):
Tésztához:
Kenéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A réteslapokat kitekerjük, és mindegyik lapot 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. Egy négyzetet megkenünk vékonyan olvasztott zsiradékkal, majd ráteszünk egy másik lapot úgy, hogy a sarkokat kissé elforgatjuk az előző laphoz képest. Ezt a lapot is megkenjük, majd szintén elcsúsztatva rátesszük a harmadik négyzetet. Erre ismét olvasztott zsiradékot kenünk, végül pedig ugyancsak elforgatva a negyedik rétesnégyzetet is ráhelyezzük. Az összeragasztott lapokat óvatosan a kikent muffin tepsi egyik mélyedésébe nyomjuk. Hasonlóan járunk el a többi rétesnégyzettel is. A muffin tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a réteskosárkákat világos aranyszínűre sütjük.
Sütési idő: kb. 4-6 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffin tepsit a kosárkákkal együtt sütőrácsra helyezzük, majd pár perc pihentetést követően a kosárkákat kivesszük, és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a habport, majd konyhai robotgéppel (habverő) fél percig a legalacsonyabb, majd további 2-3 percig a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A habot elosztjuk a réteskosárkákban, elsimítjuk, és kirakjuk a málna- és áfonyaszemekkel.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?