Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tengerész piskóta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
6 evőkanál víz
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
36 x 22 cm tepsi
20 dkg babapiskóta
2 dl erős hideg feketekávé
1 rum aroma
20 dkg sárgabarack lekvár

Krém:

0,5 l tej
3 tojássárgája
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
500 ml tejszín
5 dkg csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül hozzáadjuk könnyedén kézi habverővel a keményre vert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
A tejbe belekeverjük a tojássárgáját meg a vanília cukrot és a pudingot, megfőzzük. A Ramát habosra keverjük a cukorral és hozzáadjuk a kihűlt masszát.
A kihűlt piskótát megkenjük a baracklekvárral, rárakjuk a rumos tejbe mártott babapiskótát. A piskóta tetejére kenjük a pudingos krémet.
A tejszínt felverjük a vanília cukorral és a zseléfix-szel, majd a krém tetejére kenjük.
A tetejét megcsurgatjuk a felolvasztott csokoládéval.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom, akár torta formában is elkészíthető, szép nagy torta lesz belőle!
Tengerész piskóta Tengerész piskóta Tengerész piskóta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!