
Tengerész piskóta


Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
A tejbe belekeverjük a tojássárgáját meg a vanília cukrot és a pudingot, megfőzzük. A Ramát habosra keverjük a cukorral és hozzáadjuk a kihűlt masszát.
A kihűlt piskótát megkenjük a baracklekvárral, rárakjuk a rumos tejbe mártott babapiskótát. A piskóta tetejére kenjük a pudingos krémet.
A tejszínt felverjük a vanília cukorral és a zseléfix-szel, majd a krém tetejére kenjük.
A tetejét megcsurgatjuk a felolvasztott csokoládéval.
Alternatív elkészítés




Tengerész piskóta
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
A tejbe belekeverjük a tojássárgáját meg a vanília cukrot és a pudingot, megfőzzük. A Ramát habosra keverjük a cukorral és hozzáadjuk a kihűlt masszát.
A kihűlt piskótát megkenjük a baracklekvárral, rárakjuk a rumos tejbe mártott babapiskótát. A piskóta tetejére kenjük a pudingos krémet.
A tejszínt felverjük a vanília cukorral és a zseléfix-szel, majd a krém tetejére kenjük.
A tetejét megcsurgatjuk a felolvasztott csokoládéval.
Alternatív elkészítés



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?