Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tiramisu torta

40 dkg babapiskóta
10 dkg vaj
2 ek. instant kávé
1 kg félzsíros túró
50 dkg mascarpone
10 dkg cukor

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A babapiskótáról 6 db kivételével az egyik végüket levágjuk, hogy kb. 6 cm magasak maradjanak. A leesett részeket a félretett piskótával együtt durvára morzsoljuk. A vajat megolvasztjuk, majd kihűtjük és a morzsával jól összegyúrjuk. A masszát olajjal kikent 26 cm-es, kapcsos tortaformába nyomkodjuk és kb. 30 percre a hűtőbe állítjuk. Az instant kávét 1 dl forró vízben feloldjuk. A túrót áttörjük, a mascarponéval meg a kétféle cukorral krémesre keverjük, és két adagra osztjuk. A kávéban a zselatinból 4 lapot az utasítás szerint feloldunk. Az egyik adag túrókrémből 3 evőkanálnyit kiveszünk, belevegyítjük a kávés zselatint és a maradék túrókrémbe forgatjuk. A babapiskótákat a tortakarima belső oldalához állítjuk. A kávés krémet a formába töltjük, majd kb. 30 percre a hűtőbe tesszük. Az utasítás szerint feloldott maradék zselatint a másik adagból kivett 3 evőkanál túrókrémmel összekeverjük és a maradék krémhez adjuk. Hullámosan a megdermedt kávés rétegre kenjük és a tortát kb. 2 órára visszatesszük a hűtőbe. Végül a kakaóporral meghintjük, és tetszés szerint díszítjük.

Alternatív elkészítés

Frissen főzött presszókávéval még finomabb!
Tiramisu torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!