Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Toblerone torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A kevert tésztához:

100 g vaj vagy margarin
150 g cukor
2 tojás
1 tojássárgája
125 g búzaliszt
50 g étkezési keményítő
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 evőkanál Amaretto likőr

A tetejére:

1 tojásfehérje
3 evőkanál cukor
1 késhegynyi fahéj

A megszóráshoz és a meglocsoláshoz:

25 g hámozott, szeletelt mandula
2 evőkanál Amaretto likőr

A töltelékhez:

2 tasak főzés nélkül készíthető csokoládéízű pudingpor
400 ml tejszín
200 ml tej
3 evőkanál Amaretto likőr
70 g Toblerone tejcsokoládé

A díszítéshez:

30 g Toblerone tejcsokoládé
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A tetejéhez a tojásfehérjét olyan kemény habbá verjük, hogy ha késsel belevágunk, az látható maradjon. A cukrot és a fahéjat hozzáadva rövid ideig tovább verjük. A habmasszát (kb. 8 mm átmérőjű) kerek lyukú csőrrel ellátott nyomózsákba töltjük.
2. A tésztához a vajat vagy margarint robotgéppel a legmagasabb fokozaton simára elkeverjük. Fokozatosan a cukrot és vanillincukrot is belekeverjük. A keverést addig folytatjuk, amíg egységes masszát kapunk. A tojásokat és a tojássárgáját egyenként belekeverjük (mindegyiket kb. 1/2 percig).
3. A lisztet az étkezési keményítővel és a sütőporral elvegyítjük, átszitáljuk és adagonként, a likőrrel felváltva közepes fokozaton hozzákeverjük. A tésztát (26 cm átmérőjű, kikent, sütőpapírral bélelt) tortaformába töltjük és elsimítjuk. A habmasszából a tésztára pöttyöket nyomunk, mandulával megszórjuk és rácsra helyezve a sütőbe tesszük.
Felső/alsó hőfok: 160-180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütőnél: 140-160 °C (előmelegítés nélkül)
Gázsütőnél: kb. 2-es fokozat (előmelegítés nélkül)
Sütési idő: kb. 50 perc
4. Sütés után a tortakarikát a tésztától elválasztjuk és eltávolítjuk. A tésztát a tortalap aljától és a sütőpapírtól elválasztjuk, süteményrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Végül a lapot vízszintesen egyszer elvágjuk, az alsó lapot tortástálra tesszük és a megtisztított tortakarikát - sütőpapírral bélelve - köré helyezzük. A tortalapot a likőrrel meglocsoljuk.
5. A pudingporból 400 ml tejszínnel és 200 ml tejjel a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük a pudingot, végül a likőrt belekeverjük. A csokoládét apróra vagdaljuk, beleforgatjuk és a krémmel az alsó lapot megkenjük. A második lapot a habcsókokkal ráhelyezzük.
6. A díszítés előtt a tortakarikát késsel óvatosan elválasztjuk és eltávolítjuk. A csokoládét szeletekre vágjuk, a torta tetején elosztjuk és 2-3 ujjnyi szélességben a torta szélét körben porcukorral megszórjuk. Azonnal tálalhatjuk.
Toblerone torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!