Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Toblerone torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A kevert tésztához:

100 g vaj vagy margarin
150 g cukor
2 tojás
1 tojássárgája
125 g búzaliszt
50 g étkezési keményítő
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 evőkanál Amaretto likőr

A tetejére:

1 tojásfehérje
3 evőkanál cukor
1 késhegynyi fahéj

A megszóráshoz és a meglocsoláshoz:

25 g hámozott, szeletelt mandula
2 evőkanál Amaretto likőr

A töltelékhez:

2 tasak főzés nélkül készíthető csokoládéízű pudingpor
400 ml tejszín
200 ml tej
3 evőkanál Amaretto likőr
70 g Toblerone tejcsokoládé

A díszítéshez:

30 g Toblerone tejcsokoládé
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A tetejéhez a tojásfehérjét olyan kemény habbá verjük, hogy ha késsel belevágunk, az látható maradjon. A cukrot és a fahéjat hozzáadva rövid ideig tovább verjük. A habmasszát (kb. 8 mm átmérőjű) kerek lyukú csőrrel ellátott nyomózsákba töltjük.
2. A tésztához a vajat vagy margarint robotgéppel a legmagasabb fokozaton simára elkeverjük. Fokozatosan a cukrot és vanillincukrot is belekeverjük. A keverést addig folytatjuk, amíg egységes masszát kapunk. A tojásokat és a tojássárgáját egyenként belekeverjük (mindegyiket kb. 1/2 percig).
3. A lisztet az étkezési keményítővel és a sütőporral elvegyítjük, átszitáljuk és adagonként, a likőrrel felváltva közepes fokozaton hozzákeverjük. A tésztát (26 cm átmérőjű, kikent, sütőpapírral bélelt) tortaformába töltjük és elsimítjuk. A habmasszából a tésztára pöttyöket nyomunk, mandulával megszórjuk és rácsra helyezve a sütőbe tesszük.
Felső/alsó hőfok: 160-180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütőnél: 140-160 °C (előmelegítés nélkül)
Gázsütőnél: kb. 2-es fokozat (előmelegítés nélkül)
Sütési idő: kb. 50 perc
4. Sütés után a tortakarikát a tésztától elválasztjuk és eltávolítjuk. A tésztát a tortalap aljától és a sütőpapírtól elválasztjuk, süteményrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Végül a lapot vízszintesen egyszer elvágjuk, az alsó lapot tortástálra tesszük és a megtisztított tortakarikát - sütőpapírral bélelve - köré helyezzük. A tortalapot a likőrrel meglocsoljuk.
5. A pudingporból 400 ml tejszínnel és 200 ml tejjel a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük a pudingot, végül a likőrt belekeverjük. A csokoládét apróra vagdaljuk, beleforgatjuk és a krémmel az alsó lapot megkenjük. A második lapot a habcsókokkal ráhelyezzük.
6. A díszítés előtt a tortakarikát késsel óvatosan elválasztjuk és eltávolítjuk. A csokoládét szeletekre vágjuk, a torta tetején elosztjuk és 2-3 ujjnyi szélességben a torta szélét körben porcukorral megszórjuk. Azonnal tálalhatjuk.
Toblerone torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!