Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tojás nélküli kefíres lángos

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tojás nélküli kefíres lángos

50 dkg liszt
5 dkg élesztő
2 db kefír
1 teáskanál só
kb. 1 dl tej
pici cukor az élesztő felfuttatásához
olaj a kisütéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az anyagok szobahőmérsékletűek legyenek.
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk

Elkészítés

A lisztet a sóval és a felfuttatott élesztővel és a kefirekkel jól kidolgozzuk és kelesztő tálban vagy lefedve hűtőbe tesszük. Másnap olajos kézzel jó evőkanálnyit kiveszünk belőle és széthúzogatjuk körkörösen, majd forró olajban sütjük. Mindig annyit készítünk belőle amennyire szükségünk van. A hűtőbe több napig is eláll. Aki szereti tejföllel megkenve sajttal megszórva, vagy fokhagymásan is nagyon finom.

Tálalás

6-8 db készíthető belőle attól függ, milyen nagyokat sütünk ki.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Ha valaki a kefírt bírja de a tejet nem, az élesztőt vízzel is fel lehet futtatni.
Hűtős lángosnak is nevezik mert sokáig eláll. Én csak 2-3 db-ot sütök ki, mert frissen a legfinomabb.
A kidolgozás a keverőgép spirál fokozatával is történhet.
Tojás nélküli kefíres lángos Tojás nélküli kefíres lángos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!