Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tojás nélküli kefíres lángos

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tojás nélküli kefíres lángos

50 dkg liszt
5 dkg élesztő
2 db kefír
1 teáskanál só
kb. 1 dl tej
pici cukor az élesztő felfuttatásához
olaj a kisütéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az anyagok szobahőmérsékletűek legyenek.
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk

Elkészítés

A lisztet a sóval és a felfuttatott élesztővel és a kefirekkel jól kidolgozzuk és kelesztő tálban vagy lefedve hűtőbe tesszük. Másnap olajos kézzel jó evőkanálnyit kiveszünk belőle és széthúzogatjuk körkörösen, majd forró olajban sütjük. Mindig annyit készítünk belőle amennyire szükségünk van. A hűtőbe több napig is eláll. Aki szereti tejföllel megkenve sajttal megszórva, vagy fokhagymásan is nagyon finom.

Tálalás

6-8 db készíthető belőle attól függ, milyen nagyokat sütünk ki.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Ha valaki a kefírt bírja de a tejet nem, az élesztőt vízzel is fel lehet futtatni.
Hűtős lángosnak is nevezik mert sokáig eláll. Én csak 2-3 db-ot sütök ki, mert frissen a legfinomabb.
A kidolgozás a keverőgép spirál fokozatával is történhet.
Tojás nélküli kefíres lángos Tojás nélküli kefíres lángos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!