Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Töltött hajtovány

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Töltött hajtovány

80 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 ek. cukor
5 dl tej
1 csapott evőkanál só
2 dl étolaj

Töltelék:

30 dkg sonka
2 db lilahagyma
2 db kukorica konzerv
25-30 dkg reszelt sajt
2 db fokhagymagerezd
1 db nagytejföl (ízlés szerint)
bacon kockára vágva

Teteje:

2 ek. tejföl
1 db tojássárgája
szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Tepsit szilikonpapírral kibéleljük, sütőt 180 fokra előmelegítjük

Elkészítés

Az élesztőt 1 dl tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókat összegyúrjuk. 40-60 percig kelesztjük. Tésztát kettévesszük, téglalap alakúra kinyújtjuk, majd megkenjük fokhagymás tejföllel, rászórjuk a sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, sajtot. Fölhajtjuk, mint a bejglit, háromszögekre vágjuk tojásos tejföllel bekenjük, szezámmaggal beszórjuk. 15-20 percig sütjük.

Alternatív elkészítés

Mivel a tésztát felezzük, így a tölteléket is felezzük.
Töltött hajtovány Töltött hajtovány Töltött hajtovány

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
52 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!