Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Töltött hajtovány

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Töltött hajtovány

80 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 ek. cukor
5 dl tej
1 csapott evőkanál só
2 dl étolaj

Töltelék:

30 dkg sonka
2 db lilahagyma
2 db kukorica konzerv
25-30 dkg reszelt sajt
2 db fokhagymagerezd
1 db nagytejföl (ízlés szerint)
bacon kockára vágva

Teteje:

2 ek. tejföl
1 db tojássárgája
szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Tepsit szilikonpapírral kibéleljük, sütőt 180 fokra előmelegítjük

Elkészítés

Az élesztőt 1 dl tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókat összegyúrjuk. 40-60 percig kelesztjük. Tésztát kettévesszük, téglalap alakúra kinyújtjuk, majd megkenjük fokhagymás tejföllel, rászórjuk a sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, sajtot. Fölhajtjuk, mint a bejglit, háromszögekre vágjuk tojásos tejföllel bekenjük, szezámmaggal beszórjuk. 15-20 percig sütjük.

Alternatív elkészítés

Mivel a tésztát felezzük, így a tölteléket is felezzük.
Töltött hajtovány Töltött hajtovány Töltött hajtovány

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!