Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Töltött kürtős

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Töltött kürtős

3 g élesztő
1 dl tej
100 g sertészsír
3 evőkanál porcukor
1 egész tojás
liszt (amennyit felvesz)
1 doboz habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőből és a tejből kovászt készítünk. A zsírt elmorzsoljuk, kb. 300 gr lisztel, hozzáadjuk a kovászt, a porcukrot, a tojást. Könnyen formálható tésztát készítünk, szükség esetén még adunk hozzá lisztet.
Téglalap alakúra kinyújtjuk és derelye metszővel hosszúkás csíkokat vágunk, amelyeket cső alakú formákra tekerünk. Előmelegített sütőben megsütjük, és amikor kihűltek lehúzzuk őket a formákról.
A kürtösöket tejszínhabbal, egy nyomózsák segítségével megtöltjük és porcukorral meghintve tálaljuk.
Töltött kürtős

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
70 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
45 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!