Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tönkölylisztből süti

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

7 db kisebb tojás
9 dkg gyümölcscukor
17 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 púpos evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez/15 g/
1 teáskanál szódabikarbóna/8 g/
1 csipetnyi só

Töltelék:

Kb. 50 dkg fahéjas fügelekvár
Ízlés szerint tejszínhab, fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojások fehérjét csipet sóval keményre vertem közben hozzákanalaztam a gyümölcscukrot, és egyesével a tojások sárgáját. Ezt géppel készítettem. Lazán keverve, hozzászitáltam a szódabikarbónával és a kakaóval elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt 24 cm x34 cm tepsibe öntöttem és kb. 170 c fokon 20-25 percig sütöttem. /tűpróba/ Rácson hagytam kihűlni.
Kettévágtam és megtöltöttem a saját készítésű fahéjas fügelekvárommal.
Aki kért rá diétás tejszínhabot tettem rá és meghintettem csipetnyi fahéjjal.

Személyes megjegyzés

A teljes kiőrlésű tönkölylisztből gyümölcscukorral, készített sütemény. Amit a tavaly elkészített Fahéjas fügelekvárral töltöttem meg. Aki kért rá diétás tejszínhabbal és fahéjjal megszórva, fogyasztotta.
Tönkölylisztből  süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!