
Torta autószerelős


Hozzávalók
Piskóta:
Sütésnél a forma kikenéséhez:
Krém Vaníliás:
Krém csokoládés:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A vaníliás krém:
A tojást, a lisztet egy kis edénybe tesszük, belerakjuk a tejet, csomómentesre keverjük, és sűrűre főzzük. A margarint, a porcukrot, és a vaníliarúd kikapart belsejét habosra kikeverjük. Ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekeverjük egy habverővel.
Csoki krém:
A tojást a cukorral, és a vaníliás cukorral egy lábasban addig hevítjük folyamatosan keverve, míg el nem olvad a cukor. Majd addig habosítjuk a tűzről levéve robotgéppel, míg le nem hűl. (Öntsük át nagy tálba.) Ha kihűlt, hűtőből éppen kivett kockázott margarint teszünk hozzá, folyamatos keverés mellett. Nem baj, ha darabos, majd jön a meleg csoki.
Az étcsokoládét felolvasztjuk gőz fölött, ha felolvadt, elkeverjük benne a cukrozatlan kakaót. Csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett, a vajas alaphoz öntjük, jól összedolgozzuk, majd hagyjuk hűvös helyen kicsit a krémet, hogy kissé összeálljon, mielőtt beletöltjük a tortába.
Torta betöltése:
Azonos méretű csővel ellátott habzsákokba töltjük a krémeket, és felváltva egy-egy sávban, körbe csíkozzuk a lapokat. (A sima zacskó is jó, ha nincs habzsák, és levágjuk a csücskét)
Az első lapot kívülről csokival kezdjük, a következő lapot kívülről vaníliással kezdjük. Így sakktábla szerű mintát fogunk kapni felvágáskor.
Kívülről szintén kenjük be vékonyan valamelyik krémmel.
Fondanttal burkoljuk, fondantból gyurmázzuk meg az autót a szerelő lábakat és szerszámokat. Cukoríróval maszatoltam össze, hogy koszosnak, olajosnak tűnjön.




Torta autószerelős
Hozzávalók
Sütésnél a forma kikenéséhez:
Krém Vaníliás:
Krém csokoládés:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A vaníliás krém:
A tojást, a lisztet egy kis edénybe tesszük, belerakjuk a tejet, csomómentesre keverjük, és sűrűre főzzük. A margarint, a porcukrot, és a vaníliarúd kikapart belsejét habosra kikeverjük. Ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekeverjük egy habverővel.
Csoki krém:
A tojást a cukorral, és a vaníliás cukorral egy lábasban addig hevítjük folyamatosan keverve, míg el nem olvad a cukor. Majd addig habosítjuk a tűzről levéve robotgéppel, míg le nem hűl. (Öntsük át nagy tálba.) Ha kihűlt, hűtőből éppen kivett kockázott margarint teszünk hozzá, folyamatos keverés mellett. Nem baj, ha darabos, majd jön a meleg csoki.
Az étcsokoládét felolvasztjuk gőz fölött, ha felolvadt, elkeverjük benne a cukrozatlan kakaót. Csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett, a vajas alaphoz öntjük, jól összedolgozzuk, majd hagyjuk hűvös helyen kicsit a krémet, hogy kissé összeálljon, mielőtt beletöltjük a tortába.
Torta betöltése:
Azonos méretű csővel ellátott habzsákokba töltjük a krémeket, és felváltva egy-egy sávban, körbe csíkozzuk a lapokat. (A sima zacskó is jó, ha nincs habzsák, és levágjuk a csücskét)
Az első lapot kívülről csokival kezdjük, a következő lapot kívülről vaníliással kezdjük. Így sakktábla szerű mintát fogunk kapni felvágáskor.
Kívülről szintén kenjük be vékonyan valamelyik krémmel.
Fondanttal burkoljuk, fondantból gyurmázzuk meg az autót a szerelő lábakat és szerszámokat. Cukoríróval maszatoltam össze, hogy koszosnak, olajosnak tűnjön.



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?