Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Torta autószerelős

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

8 db tojás
11 ek. víz
34 dkg cukor
34 dkg liszt

Sütésnél a forma kikenéséhez:

5 dkg margarin
1 ek. liszt

Krém Vaníliás:

2 db tojás
4 ek. liszt
4 dl tej
20 dkg margarin
14 dkg porcukor
1 db vaníliarúd kikapart belseje

Krém csokoládés:

4 db tojás
20 dkg cukor
23 dkg margarin
25 dkg étcsokoládé

Tetejére:

fondant
Dr. Oetker ételszínezék sárga
ételszínezék kék
Dr. Oetker ételszínezék piros
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, külön tálba a fehérjét, a sárgáját. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vizet, összekeverjük. A lisztet, valamint az átszitált sütőport is belekeverjük. Majd a már keményre felvert tojásfehérjét is hozzáadjuk. Óvatosan forgassuk bele, nehogy összetörjük. Margarinnal kikent, lisztezett tepsiben elterítjük, megsütjük. 180 fokon, 20 percig. Ha kihűlt, 3 lapra vágjuk.
A vaníliás krém:
A tojást, a lisztet egy kis edénybe tesszük, belerakjuk a tejet, csomómentesre keverjük, és sűrűre főzzük. A margarint, a porcukrot, és a vaníliarúd kikapart belsejét habosra kikeverjük. Ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekeverjük egy habverővel.
Csoki krém:
A tojást a cukorral, és a vaníliás cukorral egy lábasban addig hevítjük folyamatosan keverve, míg el nem olvad a cukor. Majd addig habosítjuk a tűzről levéve robotgéppel, míg le nem hűl. (Öntsük át nagy tálba.) Ha kihűlt, hűtőből éppen kivett kockázott margarint teszünk hozzá, folyamatos keverés mellett. Nem baj, ha darabos, majd jön a meleg csoki.
Az étcsokoládét felolvasztjuk gőz fölött, ha felolvadt, elkeverjük benne a cukrozatlan kakaót. Csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett, a vajas alaphoz öntjük, jól összedolgozzuk, majd hagyjuk hűvös helyen kicsit a krémet, hogy kissé összeálljon, mielőtt beletöltjük a tortába.
Torta betöltése:
Azonos méretű csővel ellátott habzsákokba töltjük a krémeket, és felváltva egy-egy sávban, körbe csíkozzuk a lapokat. (A sima zacskó is jó, ha nincs habzsák, és levágjuk a csücskét)
Az első lapot kívülről csokival kezdjük, a következő lapot kívülről vaníliással kezdjük. Így sakktábla szerű mintát fogunk kapni felvágáskor.
Kívülről szintén kenjük be vékonyan valamelyik krémmel.
Fondanttal burkoljuk, fondantból gyurmázzuk meg az autót a szerelő lábakat és szerszámokat. Cukoríróval maszatoltam össze, hogy koszosnak, olajosnak tűnjön.
Torta autószerelős Torta autószerelős Torta autószerelős

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!