Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Trüffel torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

9 tojás
210 g cukor
210 g liszt
3 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
6 evőkanál olaj

Trüffel krém:

600 ml tejszín
600 g étcsokoládé
vanília
18-20 db trüffelgolyó
200 g étcsokoládé
100 ml tejszín
50 g Rama margarin

Csokiforgács:

50 g étcsokoládé vagy csokidara
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előző este a krém és a trüffel golyók elkészítése

Elkészítés

Előző este kell a krémet elkészíteni.
A tejszínt és a csokoládét folyamatosan kevergetve összemelegítjük. Vaníliával ízesítjük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap habverővel felhabosítjuk.
Előző este érdemes elkészíteni a trüffelgolyókat is, és másnap meghempergetni a csokidarában.
A trüffelgolyókhoz a hozzávalókat vízgőz fölött megolvasztjuk. Hűtőben kihűtjük.
A tészta hozzávalóiból egy tortát sütünk. Van, aki háromfele veszi, és laponként süti, de így egy kicsit egyszerűbb. Ha kihűlt, akkor vágjuk háromfele a tortát
A krémet elosztva összeállítjuk a tortát. A tetejére és az oldalára 1/3-nál kicsit nagyobb mennyiséget hagyjunk.
A trüffelkrémből golyókat formázunk, amiket tortadarában meghempergetünk. Egyenletesen elosztva a torta szélére ültetjük őket. Tetejére csokiforgácsot, tortadarát tehetünk még.
Jó étvágyat hozzá!

Tárolás

Hűtőben minden esetben
Trüffel torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!