
Trüffel torta


Hozzávalók
Tészta:
Trüffel krém:
Csokiforgács:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A tejszínt és a csokoládét folyamatosan kevergetve összemelegítjük. Vaníliával ízesítjük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap habverővel felhabosítjuk.
Előző este érdemes elkészíteni a trüffelgolyókat is, és másnap meghempergetni a csokidarában.
A trüffelgolyókhoz a hozzávalókat vízgőz fölött megolvasztjuk. Hűtőben kihűtjük.
A tészta hozzávalóiból egy tortát sütünk. Van, aki háromfele veszi, és laponként süti, de így egy kicsit egyszerűbb. Ha kihűlt, akkor vágjuk háromfele a tortát
A krémet elosztva összeállítjuk a tortát. A tetejére és az oldalára 1/3-nál kicsit nagyobb mennyiséget hagyjunk.
A trüffelkrémből golyókat formázunk, amiket tortadarában meghempergetünk. Egyenletesen elosztva a torta szélére ültetjük őket. Tetejére csokiforgácsot, tortadarát tehetünk még.
Jó étvágyat hozzá!
Tárolás


Trüffel torta
Hozzávalók
Trüffel krém:
Csokiforgács:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A tejszínt és a csokoládét folyamatosan kevergetve összemelegítjük. Vaníliával ízesítjük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap habverővel felhabosítjuk.
Előző este érdemes elkészíteni a trüffelgolyókat is, és másnap meghempergetni a csokidarában.
A trüffelgolyókhoz a hozzávalókat vízgőz fölött megolvasztjuk. Hűtőben kihűtjük.
A tészta hozzávalóiból egy tortát sütünk. Van, aki háromfele veszi, és laponként süti, de így egy kicsit egyszerűbb. Ha kihűlt, akkor vágjuk háromfele a tortát
A krémet elosztva összeállítjuk a tortát. A tetejére és az oldalára 1/3-nál kicsit nagyobb mennyiséget hagyjunk.
A trüffelkrémből golyókat formázunk, amiket tortadarában meghempergetünk. Egyenletesen elosztva a torta szélére ültetjük őket. Tetejére csokiforgácsot, tortadarát tehetünk még.
Jó étvágyat hozzá!
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?