Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túró Rudi muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Túró Rudi muffin

10 dkg csoki
3 db tojás
15 dkg cukor
5 dkg liszt
7,5 dkg vaj
3 ek. tej
25 dkg túró
porcukor
tejföl
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A csokit késsel durvára daraboljuk, és összekeverjük a liszttel, a sütőporral. Elkészítjük a túrót. Palacsintatöltelék-szerűen: porcukor, tejföl, de ne legyen túl folyós. Egy másik tálban a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a puha vajat, és habosra keverjük. Hozzákeverjük a túrós masszát, majd tejjel lazítjuk egy kicsit. Ha ez megvan, akkor mehet bele a sütőporos, csokis liszt. A tojásfehérjékből csipetnyi sóval kemény habot verünk, és egy részét először erőteljes fakanálmozdulatokkal, durván belekeverjük a tésztába, majd a többit csak nagyon óvatos, laza mozdulatokkal.
Az egész masszát belekanalazzuk a kivajazott horpadásokba, és megsütjük 30 perc alatt. Tűpróbát végezni felesleges, ha a teteje elkezd barnulni, akkor jó.
Túró Rudi muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!