Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túró Rudi muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Túró Rudi muffin

10 dkg csoki
3 db tojás
15 dkg cukor
5 dkg liszt
7,5 dkg vaj
3 ek. tej
25 dkg túró
porcukor
tejföl
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A csokit késsel durvára daraboljuk, és összekeverjük a liszttel, a sütőporral. Elkészítjük a túrót. Palacsintatöltelék-szerűen: porcukor, tejföl, de ne legyen túl folyós. Egy másik tálban a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a puha vajat, és habosra keverjük. Hozzákeverjük a túrós masszát, majd tejjel lazítjuk egy kicsit. Ha ez megvan, akkor mehet bele a sütőporos, csokis liszt. A tojásfehérjékből csipetnyi sóval kemény habot verünk, és egy részét először erőteljes fakanálmozdulatokkal, durván belekeverjük a tésztába, majd a többit csak nagyon óvatos, laza mozdulatokkal.
Az egész masszát belekanalazzuk a kivajazott horpadásokba, és megsütjük 30 perc alatt. Tűpróbát végezni felesleges, ha a teteje elkezd barnulni, akkor jó.
Túró Rudi muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!