Túró Rudi torta
40-60 perc között
Könnyen elkészíthető
Hozzávalók
A piskótához:
6 dkg finomliszt
½ kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
2 tojás
6 dkg cukor
A krémhez:
1 csapott evőkanál Dr. Oetker Őrölt zselatin
25 dkg porcukor
1 vaníliarúd (vagy Dr. Oetker Vanillincukor)
1 citrom
50 dkg túró
1 dl tejföl
2 ½ dl hideg tejszín
A sziruphoz:
½ dl víz
2 dkg cukor
A tetejére:
3 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
A tortaforma előkészítéséhez:
kevés vaj
finomliszt
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval felverjük.
1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Kivajazzuk, kilisztezünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk.
2. A piskótához a lisztet összekeverjük a sütőporral és teaszűrőn át hozzászitáljuk a kakaóport. A tojásokat és a cukrot robotgéppel 4-5 perc alatt fölhabosítjuk, aztán fakanállal óvatosan beleforgatjuk a kakaós-sütőporos lisztet. A tésztát átkanalazzuk a tortaformába, elsimítjuk és kb. 12 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük (kicsit kemény lehet, de nem baj és nem is lesz nagyon magas)
3. A krémhez a zselatint 1 dl hideg vízzel összevegyítjük és mérsékelt lángon addig keverjük, amíg a zselatin fel nem oldódik teljesen, aztán langyosra hűtjük. Forralni nem szabad.
4. A porcukrot simára keverjük 2-3 evőkanál forró vízzel és hozzáadjuk a túrót, a vaníliarúd kikapart belsejét (vagy vaníliás cukrot), a citrom reszelt héját, 1 evőkanál citromlevet, a tejfölt és a kihűlt zselatinos vizet. Az egészet robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk, majd a tejszínből habot verünk, és fakanállal finoman hozzáforgatjuk a túrós keverékhez.
5. A kihűlt piskótát kivesszük a tortaformából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és miután a formát elmostuk, szárazra töröltük visszatesszük bele piskótát.
6. A sziruphoz a cukrot és a vizet összemelegítjük mikróban, hogy a cukor feloldódjon és megöntözzük vele a piskótát. Elsimítjuk rajta a túrókrémet, melyet aztán teaszűrőn át megszórunk kakaóporral.
7. A tortát 1 napra hűtőbe rakjuk (nekem fél napot volt csak). Tálaláskor körbe kell vágni óvatosan a forma mentén és így kiszedni.
1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Kivajazzuk, kilisztezünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk.
2. A piskótához a lisztet összekeverjük a sütőporral és teaszűrőn át hozzászitáljuk a kakaóport. A tojásokat és a cukrot robotgéppel 4-5 perc alatt fölhabosítjuk, aztán fakanállal óvatosan beleforgatjuk a kakaós-sütőporos lisztet. A tésztát átkanalazzuk a tortaformába, elsimítjuk és kb. 12 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük (kicsit kemény lehet, de nem baj és nem is lesz nagyon magas)
3. A krémhez a zselatint 1 dl hideg vízzel összevegyítjük és mérsékelt lángon addig keverjük, amíg a zselatin fel nem oldódik teljesen, aztán langyosra hűtjük. Forralni nem szabad.
4. A porcukrot simára keverjük 2-3 evőkanál forró vízzel és hozzáadjuk a túrót, a vaníliarúd kikapart belsejét (vagy vaníliás cukrot), a citrom reszelt héját, 1 evőkanál citromlevet, a tejfölt és a kihűlt zselatinos vizet. Az egészet robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk, majd a tejszínből habot verünk, és fakanállal finoman hozzáforgatjuk a túrós keverékhez.
5. A kihűlt piskótát kivesszük a tortaformából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és miután a formát elmostuk, szárazra töröltük visszatesszük bele piskótát.
6. A sziruphoz a cukrot és a vizet összemelegítjük mikróban, hogy a cukor feloldódjon és megöntözzük vele a piskótát. Elsimítjuk rajta a túrókrémet, melyet aztán teaszűrőn át megszórunk kakaóporral.
7. A tortát 1 napra hűtőbe rakjuk (nekem fél napot volt csak). Tálaláskor körbe kell vágni óvatosan a forma mentén és így kiszedni.
Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm
Túró Rudi torta
Hozzávalók
A krémhez:
1 csapott evőkanál Dr. Oetker Őrölt zselatin
25 dkg porcukor
1 vaníliarúd (vagy Dr. Oetker Vanillincukor)
1 citrom
50 dkg túró
1 dl tejföl
2 ½ dl hideg tejszín
A sziruphoz:
½ dl víz
2 dkg cukor
A tetejére:
3 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
A tortaforma előkészítéséhez:
kevés vaj
finomliszt
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval felverjük.
1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Kivajazzuk, kilisztezünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk.
2. A piskótához a lisztet összekeverjük a sütőporral és teaszűrőn át hozzászitáljuk a kakaóport. A tojásokat és a cukrot robotgéppel 4-5 perc alatt fölhabosítjuk, aztán fakanállal óvatosan beleforgatjuk a kakaós-sütőporos lisztet. A tésztát átkanalazzuk a tortaformába, elsimítjuk és kb. 12 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük (kicsit kemény lehet, de nem baj és nem is lesz nagyon magas)
3. A krémhez a zselatint 1 dl hideg vízzel összevegyítjük és mérsékelt lángon addig keverjük, amíg a zselatin fel nem oldódik teljesen, aztán langyosra hűtjük. Forralni nem szabad.
4. A porcukrot simára keverjük 2-3 evőkanál forró vízzel és hozzáadjuk a túrót, a vaníliarúd kikapart belsejét (vagy vaníliás cukrot), a citrom reszelt héját, 1 evőkanál citromlevet, a tejfölt és a kihűlt zselatinos vizet. Az egészet robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk, majd a tejszínből habot verünk, és fakanállal finoman hozzáforgatjuk a túrós keverékhez.
5. A kihűlt piskótát kivesszük a tortaformából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és miután a formát elmostuk, szárazra töröltük visszatesszük bele piskótát.
6. A sziruphoz a cukrot és a vizet összemelegítjük mikróban, hogy a cukor feloldódjon és megöntözzük vele a piskótát. Elsimítjuk rajta a túrókrémet, melyet aztán teaszűrőn át megszórunk kakaóporral.
7. A tortát 1 napra hűtőbe rakjuk (nekem fél napot volt csak). Tálaláskor körbe kell vágni óvatosan a forma mentén és így kiszedni.
1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Kivajazzuk, kilisztezünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk.
2. A piskótához a lisztet összekeverjük a sütőporral és teaszűrőn át hozzászitáljuk a kakaóport. A tojásokat és a cukrot robotgéppel 4-5 perc alatt fölhabosítjuk, aztán fakanállal óvatosan beleforgatjuk a kakaós-sütőporos lisztet. A tésztát átkanalazzuk a tortaformába, elsimítjuk és kb. 12 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük (kicsit kemény lehet, de nem baj és nem is lesz nagyon magas)
3. A krémhez a zselatint 1 dl hideg vízzel összevegyítjük és mérsékelt lángon addig keverjük, amíg a zselatin fel nem oldódik teljesen, aztán langyosra hűtjük. Forralni nem szabad.
4. A porcukrot simára keverjük 2-3 evőkanál forró vízzel és hozzáadjuk a túrót, a vaníliarúd kikapart belsejét (vagy vaníliás cukrot), a citrom reszelt héját, 1 evőkanál citromlevet, a tejfölt és a kihűlt zselatinos vizet. Az egészet robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk, majd a tejszínből habot verünk, és fakanállal finoman hozzáforgatjuk a túrós keverékhez.
5. A kihűlt piskótát kivesszük a tortaformából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és miután a formát elmostuk, szárazra töröltük visszatesszük bele piskótát.
6. A sziruphoz a cukrot és a vizet összemelegítjük mikróban, hogy a cukor feloldódjon és megöntözzük vele a piskótát. Elsimítjuk rajta a túrókrémet, melyet aztán teaszűrőn át megszórunk kakaóporral.
7. A tortát 1 napra hűtőbe rakjuk (nekem fél napot volt csak). Tálaláskor körbe kell vágni óvatosan a forma mentén és így kiszedni.
Legújabb cikkek
2024-10-17
0
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
2024-09-06
0
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?