Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túró Rudi Torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótarolád:

4 tojás
kb.4 ek víz
8 dkg cukor
10 dkg liszt

Töltelék:

50 dkg túró
2 dl tejföl
8 dkg kristálycukor
1 citrom leve + reszelt héja
2 dl víz

Díszítés:

10 dkg piros marcipán
5 dkg kék és fekete marcipán
porcukor a marcipán "megmunkálásához"
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tojássárgáját és fehérjét szétválasztom.
Sütőt előmelegítem.
A felirathoz a sablont előkészítem

Elkészítés

A 4 tojássárgáját, 4 dkg cukorral és kevés vízzel (kb. 4 ek.) fehéredésig keverem.
A 4 tojásfehérjét 4 dkg cukorral kemény habbá verem.
A lisztet átszitálom és belekeverem a sütőport, majd a tojássárgájához keverem (kanalanként), végül a felvert tojásfehérjét is beleforgatom.
Nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelem és beleöntöm a masszát. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A sütőpapír eltávolítása után a konyharuha vagy a sütőpapír segítségével feltekerem és így hagyom kihűlni.
Addig elkészítem a tölteléket.
A túrót villával összetöröm, majd hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejfölt. Ezt összekeverem, majd ízesítem a citrom reszelt héjával és a levével (ízlés szerint). A zselatint 2 dl vízben felforralom és mikor kissé kihűlt, hozzákeverem a túrómasszához.
Fóliázott őzgerincformába teszem a piskótát úgy, hogy tölthető legyen. Majd beleöntöm a túrómasszát és befedem a piskótarolád két "kilógó" végével.
Kb.: 1 órára hűtőbe teszem, ezután díszítem.
A díszítéshez a fehér marcipánt fólián átgyúrom, hogy a kéz melegétől nyújtható puhaságú legyen, ehhez porcukrot szükséges használni.
A marcipánnal befedem a túró roládot és megformálom a csomagolást (először készítettem marcipános tortát, így nálam vannak még szépséghibák). Letakarom a sütit fóliával, hogy ne száradjon ki még a feliratot elkészítem. A felirat elkészítéséhez a netről képeket kerestem és nyomtattam, ez lett a sablonom. Először a kék hátteret készítettem el (ezt egyben kell) majd erre fehér marcipánból a betűket egyesével kivágtam és víz segítségével "ragasztottam". Eddig a díszítés igen babrásnak mutatkozik, de a pöttyök készítése már gyerekjáték, ehhez egy kupak segítségét hívtam.
Utolsó simításként felkerült a vonalkód és a szavatossági idő is, ami a születésnap dátuma. Végül a csomagolás végén a "perforációt" készítettem egy éles kés segítségével.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen.

Alternatív elkészítés

Először készítettem marcipános tortát, így nálam vannak még szépséghibák, ettől kérem tekintsetek el! :)
Valahol olvastam, hogy a marcipán jobban fog tapadni, ha az elkészített túrókrémmel megkenem a piskótát. Hát én így is tettem ennek szépséghibáit látjátok a képeken. Véleményem szerint ne kenjünk a piskótára semmilyen krémet, így is rajta marad a marcipán.
A piskóta roládot viszont csokival befedhetjük (mint az igazinál), így ennek megszilárdulása után vihető fel a marcipán réteg.
A pöttyök, a betűk és egyéb díszítések stabilizálásához egy vékony ecsetet segítségével vittem fel a vizet a felületre.
A marcipán "megmunkálásához" porcukor szükséges, így nem fog ragadni.
A színes marcipánokat elkészíthetjük fehér marcipán és ételszínezék összedolgozásával is.
Túró Rudi Torta Túró Rudi Torta Túró Rudi Torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!