Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós almás fánk

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrós almás fánk

1/2 kg tehéntúró
2 dl tejföl
4 tojás
2 nagy alma
1 kk fahéj
1 kk Dr. szódabikarbóna
fél citrom leve
cukor (ízlés szerint)
1/2 kg liszt
olaj (a sütéshez)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tehéntúrót összekeverem a tejföllel, a tojásokkal, a fahéjjal és a citromlében felfuttatott szódaporral. Az almákat apró kockára vágom, belekavarom a túrómasszába, ízlés szerin cukrozom - én folyékony édesítőszert használtam. Utoljára rakom bele a lisztet.
Lisztes kézzel, mert kicsit ragad, ez a massza gombócokat formálok, és forró olajba kisütöm. Valamilyen ízzel tálalom, de jó magára is.

Tálalás

Ebból az adagból 25 fánk lett.

Alternatív elkészítés

Melegen kell fogyasztani. Ha kihűlt már nem annyira jó, de mikrohullámú sütőben újramelegíthető.
Túrós almás fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
69 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!