Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-joghurtos gyümölcstorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tortaalap:

20 dkg babapiskóta
10 dkg vaj

Krém:

250 g túró
1 pohár natúr joghurt (nagy, 400 ml)
4 dl felvert tejszín
porcukor (ízlés szerint)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A babapiskótát összetörjük, és belerakjuk egy masszívabb, zárható zacskóba. Morzsásra törjük sodrófával (erősen görgetjük rajta). A puha vajat összegyúrjuk a babapiskótával. Sütőpapírral bélelt 26-os tortaformába nyomkodjuk a masszát, és kb. 1/2 órára a hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
A túrót összetörjük villával, a joghurt felével és a cukrokkal összekeverjük egy nagy tálban. A másik fél joghurtot összelangyosítjuk a zselatinnal a mikróban, kikeverjük, majd hozzáadjuk a krémhez. A felvert tejszínből kb. 3 dl-nyit is hozzákeverünk.
A tortakarimát rajtahagyjuk, és úgy töltjük a formába a krémet! Mehet a díszítés, gyümivel, tejszínnel, mogyorószórással, vagy bármivel, amivel csak szeretnénk! A krémbe is lehet gyümit keverni, nem ront rajta! Már csak alaposan le kell hűteni a hűtőben, min. 1 óra kell neki!
Gyors, finom, egyszerű torta, jó étvágyat hozzá!
Túrós-joghurtos gyümölcstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!