Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-joghurtos gyümölcstorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tortaalap:

20 dkg babapiskóta
10 dkg vaj

Krém:

250 g túró
1 pohár natúr joghurt (nagy, 400 ml)
4 dl felvert tejszín
porcukor (ízlés szerint)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A babapiskótát összetörjük, és belerakjuk egy masszívabb, zárható zacskóba. Morzsásra törjük sodrófával (erősen görgetjük rajta). A puha vajat összegyúrjuk a babapiskótával. Sütőpapírral bélelt 26-os tortaformába nyomkodjuk a masszát, és kb. 1/2 órára a hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
A túrót összetörjük villával, a joghurt felével és a cukrokkal összekeverjük egy nagy tálban. A másik fél joghurtot összelangyosítjuk a zselatinnal a mikróban, kikeverjük, majd hozzáadjuk a krémhez. A felvert tejszínből kb. 3 dl-nyit is hozzákeverünk.
A tortakarimát rajtahagyjuk, és úgy töltjük a formába a krémet! Mehet a díszítés, gyümivel, tejszínnel, mogyorószórással, vagy bármivel, amivel csak szeretnénk! A krémbe is lehet gyümit keverni, nem ront rajta! Már csak alaposan le kell hűteni a hűtőben, min. 1 óra kell neki!
Gyors, finom, egyszerű torta, jó étvágyat hozzá!
Túrós-joghurtos gyümölcstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!