Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

18 dkg liszt
1/2 narancs leve
2 dl tejszín
15 dkg cukor
0,8 dl olaj
1 tojás
1 marék csokipasztilla (vagy darabolt csokoládé)

Töltelékhez:

10-15 dkg túró
vanília kivonat vagy 1 cs Dr. Oetker Vanillincukor
2-3 ek porcukor
1 tk pudingpor (tejszín vagy vanília ízű)
reszelt citromhéj
kevés tejszín
kb. 8-10 dkg baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt melegítsük elő 175 fokra. A formákat béleljük ki papírral.

Elkészítés

A tésztához a hozzávalókat alaposan összekeverjük. Először a szárazakat, majd bele a tojást és a folyadékokat, utoljára a csoki pasztillát.
A túrót kikeverjük a porcukorral, vaníliával, citromhéjjal és pudingporral, majd annyi tejszínnel hogy sűrű, de krémes legyen.
A tésztából teszünk a muffin formák aljába egy kis kanállal, majd a közepébe egy kis túrót és lekvárt, végül befedjük újabb adag tésztával.
175 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

Tálalás

Kb. 12 normál méretű muffin.

Alternatív elkészítés

Ha a túró eleve krémes állagú, akkor a tejszín kihagyható, vagy plusz 1-2 tk pudingport tegyünk bele.
Túrós muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!