
Túrós pite


Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A töltelékhez a túrót, a vaníliás cukorral és a cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a citromhéját.
Végül tejfölt és búzadarát adunk hozzá.
A tésztát két részre osztjuk, s kinyújtjuk.
Tepsibe helyezzük az elsőt, megkenjük a krémmel és a tetejét befedjük a másik lappal.
Villával megszurkáljuk, felvert tojással megkenjük.
Miután megsült hűlni hagyjuk.
Alternatív elkészítés



Túrós pite
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Kenéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A töltelékhez a túrót, a vaníliás cukorral és a cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a citromhéját.
Végül tejfölt és búzadarát adunk hozzá.
A tésztát két részre osztjuk, s kinyújtjuk.
Tepsibe helyezzük az elsőt, megkenjük a krémmel és a tetejét befedjük a másik lappal.
Villával megszurkáljuk, felvert tojással megkenjük.
Miután megsült hűlni hagyjuk.
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?