Túrós pite
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
A keverékbe belekeverjük az átszitált lisztet, és jól kidolgozzuk.
Két részre osztjuk, és legalább 1 órát pihentetjük.
Pihenés után kinyújtjuk, és margarinnal kikent tepsibe fektetjük az egyik tésztát. (Közepes tepsit használtam, nem nagyot.)
A töltelékhez a túrót simára keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, végül hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét is.
(Én dobozos túrót használtam, sokkal krémesebb lett így.)
Ezt a krémet a nyers tésztára simítjuk. Kinyújtjuk a másik tésztát is, majd ezzel befedjük a sütinket.
Megszurkáljuk villával a tetejét, és lekenjük felvert tojással.
Addig kell sütni, amíg szép barna lesz a teteje, ez függ a sütőtől is.
Túrós pite
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A keverékbe belekeverjük az átszitált lisztet, és jól kidolgozzuk.
Két részre osztjuk, és legalább 1 órát pihentetjük.
Pihenés után kinyújtjuk, és margarinnal kikent tepsibe fektetjük az egyik tésztát. (Közepes tepsit használtam, nem nagyot.)
A töltelékhez a túrót simára keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, végül hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét is.
(Én dobozos túrót használtam, sokkal krémesebb lett így.)
Ezt a krémet a nyers tésztára simítjuk. Kinyújtjuk a másik tésztát is, majd ezzel befedjük a sütinket.
Megszurkáljuk villával a tetejét, és lekenjük felvert tojással.
Addig kell sütni, amíg szép barna lesz a teteje, ez függ a sütőtől is.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?