
Túrós-sajtos pogácsa


Hozzávalók
Túrós-sajtos pogácsa
Krém:
Kenéshez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A túrót áttörjük és összekeverjük a sóval, margarinnal.
A tésztát egy ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a krémmel és megszórjuk a reszelt sajttal, és összehajtogatjuk. Majd letakarva 20 percet pihentetjük, megint hajtogatjuk még 2 x 20 percenként.
Kisodorjuk, kiszúrjuk a pogácsa szaggatóval és kicsit megformálva tenyerünkben a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a kicsit felvert fehérjével és megszórjuk sajttal és a magokkal. 20 percig még kelesztjük, 180 fokon légkeveréssel 15- 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Alternatív elkészítés



Túrós-sajtos pogácsa
Hozzávalók
Túrós-sajtos pogácsa
Krém:
Kenéshez:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A túrót áttörjük és összekeverjük a sóval, margarinnal.
A tésztát egy ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a krémmel és megszórjuk a reszelt sajttal, és összehajtogatjuk. Majd letakarva 20 percet pihentetjük, megint hajtogatjuk még 2 x 20 percenként.
Kisodorjuk, kiszúrjuk a pogácsa szaggatóval és kicsit megformálva tenyerünkben a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a kicsit felvert fehérjével és megszórjuk sajttal és a magokkal. 20 percig még kelesztjük, 180 fokon légkeveréssel 15- 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?