Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-sajtos pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrós-sajtos pogácsa

60 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
2 evőkanál só
2,5 dl tej
3 evőkanál tejföl
10 dkg margarin
1 tojássárgája

Krém:

10 dkg margarin
25 dkg túró
15 dkg reszelt sajt
1 evőkanál só

Kenéshez:

1 egész tojás

Tetejére:

reszelt sajt
szezámmag
tökmag
köménymag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, hozzáadjuk a liszthez, beletesszük a sót, a tejfölt, a margarint, a tojássárgáját és jó alaposan megdagasztjuk, majd egy órát kelesztjük.
A túrót áttörjük és összekeverjük a sóval, margarinnal.
A tésztát egy ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a krémmel és megszórjuk a reszelt sajttal, és összehajtogatjuk. Majd letakarva 20 percet pihentetjük, megint hajtogatjuk még 2 x 20 percenként.
Kisodorjuk, kiszúrjuk a pogácsa szaggatóval és kicsit megformálva tenyerünkben a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a kicsit felvert fehérjével és megszórjuk sajttal és a magokkal. 20 percig még kelesztjük, 180 fokon légkeveréssel 15- 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Alternatív elkészítés

Igazán finom vendégváró pogácsa.
Túrós-sajtos pogácsa Túrós-sajtos pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!