
Túrótorta


Hozzávalók
Tésztához:
A túrókrémhez:
A tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
A sütőt bekapcsolom 200 fokra, a sütési mód: légkeveréses.(Én mindent légkeveréses programon sütök.)
Elkészítés
Eközben elkészítjük a krémet. A túrót áttörjük, simára keverjük a joghurttal. Beletesszük a 10 dkg cukrot, az egy csomag vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét. A zselatint a zacskón lévő útmutató szerint elkészítjük, majd a túrókrémbe forgatjuk. A túrós krémet elegyengetjük a kihűlt tésztalapon, majd hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, gyümölcsöt teszünk a tetejére, majd a tortazselét a zacskón leírtak szerint elkészítjük, és a torta tetejére öntjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Túrótorta
Hozzávalók
Tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A sütőt bekapcsolom 200 fokra, a sütési mód: légkeveréses.(Én mindent légkeveréses programon sütök.)
Elkészítés
Eközben elkészítjük a krémet. A túrót áttörjük, simára keverjük a joghurttal. Beletesszük a 10 dkg cukrot, az egy csomag vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét. A zselatint a zacskón lévő útmutató szerint elkészítjük, majd a túrókrémbe forgatjuk. A túrós krémet elegyengetjük a kihűlt tésztalapon, majd hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, gyümölcsöt teszünk a tetejére, majd a tortazselét a zacskón leírtak szerint elkészítjük, és a torta tetejére öntjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?