Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrótorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál víz
1 dl olaj
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
csipet só
6 púpozott evőkanál liszt

A túrókrémhez:

50 dkg túró
2 dl joghurt
10 dkg cukor
1 citrom

A tetejére:

gyümölcs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Kibélelek egy 24 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral. A tortaforma oldalát kikenem margarinnal, és belisztezem.
A sütőt bekapcsolom 200 fokra, a sütési mód: légkeveréses.(Én mindent légkeveréses programon sütök.)

Elkészítés

A 6 tojássárgáját, 6 evőkanál cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a 4 ek. vizet, csipet sót, 2 ek. kakaót és az 1 dl olajat, a 6 ek. lisztet és a fél csomag sütőport. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd szép óvatosan az előző masszához keverjük. A tortaformába öntjük, majd 180 fokon, 15-20 percig sütjük, ill. tűpróbával ellenőrizzük.
Eközben elkészítjük a krémet. A túrót áttörjük, simára keverjük a joghurttal. Beletesszük a 10 dkg cukrot, az egy csomag vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét. A zselatint a zacskón lévő útmutató szerint elkészítjük, majd a túrókrémbe forgatjuk. A túrós krémet elegyengetjük a kihűlt tésztalapon, majd hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, gyümölcsöt teszünk a tetejére, majd a tortazselét a zacskón leírtak szerint elkészítjük, és a torta tetejére öntjük.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűtőszekrényben.

Alternatív elkészítés

Én már elkészítettem friss eperrel, fagyasztott málnával, rumos meggyel, de barackbefőttel is. A tortaforma helyett használhatunk tepsit is a piskóta sütéséhez.
Túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!