Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrótorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál víz
1 dl olaj
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
csipet só
6 púpozott evőkanál liszt

A túrókrémhez:

50 dkg túró
2 dl joghurt
10 dkg cukor
1 citrom

A tetejére:

gyümölcs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Kibélelek egy 24 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral. A tortaforma oldalát kikenem margarinnal, és belisztezem.
A sütőt bekapcsolom 200 fokra, a sütési mód: légkeveréses.(Én mindent légkeveréses programon sütök.)

Elkészítés

A 6 tojássárgáját, 6 evőkanál cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a 4 ek. vizet, csipet sót, 2 ek. kakaót és az 1 dl olajat, a 6 ek. lisztet és a fél csomag sütőport. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd szép óvatosan az előző masszához keverjük. A tortaformába öntjük, majd 180 fokon, 15-20 percig sütjük, ill. tűpróbával ellenőrizzük.
Eközben elkészítjük a krémet. A túrót áttörjük, simára keverjük a joghurttal. Beletesszük a 10 dkg cukrot, az egy csomag vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét. A zselatint a zacskón lévő útmutató szerint elkészítjük, majd a túrókrémbe forgatjuk. A túrós krémet elegyengetjük a kihűlt tésztalapon, majd hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, gyümölcsöt teszünk a tetejére, majd a tortazselét a zacskón leírtak szerint elkészítjük, és a torta tetejére öntjük.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűtőszekrényben.

Alternatív elkészítés

Én már elkészítettem friss eperrel, fagyasztott málnával, rumos meggyel, de barackbefőttel is. A tortaforma helyett használhatunk tepsit is a piskóta sütéséhez.
Túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!