Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrótorta szülinapra

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

4 tojás
28 dkg cukor
35 dkg liszt
csipet só
1,5 dl tej
1,5 dl olaj

Krém:

30 dkg túró
2,5 dl tejszín
2 dl joghurt (lehet ízesített is)
25 dkg barack befőtt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az olajos piskótát elkészítem, tojás cukorral 4 percig verem, majd hozzáadom a lisztes sós, sütőporos keverékét és felváltva hozzáadom a tejet és az olajat. 180 fokos sütőben megsütöm. 35-40 perc alatt.
A krém elkészítése. A felvert tejszínhabot összekeverem az összetört túróval és a joghurttal, beleforgatom a gyümölcsöt és hozzáadom a zselatinfixet.
A tortát, amikor kihűlt kettő helyen elvágom, majd alsó lapot egy kapcsos tortaformába teszem és beleteszem a krém felét, majd a másik lapot és erre a krém másik felét. Amikor megkötött, a külsejét bekenem vajas porcukros krémmel és behúzom a fondanttal.
Túrótorta szülinapra

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!