
Ünnepi morzsasütemény



Hozzávalók
Töltelékhez:
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A gyümölcsöt felengedés nélkül egy tálba tesszük és összekeverjük a fűszerekkel, majd a formába öntjük és egyenletesen elosztjuk.
Tészta:
Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsát a gyümölcsön elosztjuk. A formát a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni.
Tipp:


Ünnepi morzsasütemény
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Töltelékhez:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A gyümölcsöt felengedés nélkül egy tálba tesszük és összekeverjük a fűszerekkel, majd a formába öntjük és egyenletesen elosztjuk.
Tészta:
Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsát a gyümölcsön elosztjuk. A formát a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?