Ünnepi morzsasütemény
Hozzávalók
Töltelékhez:
600 g fagyasztott bogyós gyümölcs
2 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
Tésztához:
200 g lágy Rama margarin
300 g búzaliszt
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g aprított étcsokoládé
50 g aprított tejcsokoládé
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A gyümölcsöt felengedés nélkül egy tálba tesszük és összekeverjük a fűszerekkel, majd a formába öntjük és egyenletesen elosztjuk.
Tészta:
Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsát a gyümölcsön elosztjuk. A formát a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni.
A gyümölcsöt felengedés nélkül egy tálba tesszük és összekeverjük a fűszerekkel, majd a formába öntjük és egyenletesen elosztjuk.
Tészta:
Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsát a gyümölcsön elosztjuk. A formát a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni.
Tipp:
A morzsasütit langyosan tálaljuk Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntettel, tejszínhabbal, vagy vanília fagylalttal.
Kedvencnek jelölöm
Ünnepi morzsasütemény
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Töltelékhez:
600 g fagyasztott bogyós gyümölcs
2 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
Tésztához:
200 g lágy Rama margarin
300 g búzaliszt
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g aprított étcsokoládé
50 g aprított tejcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A gyümölcsöt felengedés nélkül egy tálba tesszük és összekeverjük a fűszerekkel, majd a formába öntjük és egyenletesen elosztjuk.
Tészta:
Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsát a gyümölcsön elosztjuk. A formát a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni.
A gyümölcsöt felengedés nélkül egy tálba tesszük és összekeverjük a fűszerekkel, majd a formába öntjük és egyenletesen elosztjuk.
Tészta:
Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsát a gyümölcsön elosztjuk. A formát a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni.
Tipp:
A morzsasütit langyosan tálaljuk Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntettel, tejszínhabbal, vagy vanília fagylalttal.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?