
Ünnepi morzsasütemény



Hozzávalók
Töltelékhez:
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A gyümölcsöt felengedés nélkül egy tálba tesszük és összekeverjük a fűszerekkel, majd a formába öntjük és egyenletesen elosztjuk.
Tészta:
Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsát a gyümölcsön elosztjuk. A formát a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni.
Tipp:


Ünnepi morzsasütemény
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Töltelékhez:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A gyümölcsöt felengedés nélkül egy tálba tesszük és összekeverjük a fűszerekkel, majd a formába öntjük és egyenletesen elosztjuk.
Tészta:
Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsát a gyümölcsön elosztjuk. A formát a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?