Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vajas pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Vajas pogácsa

50 dkg liszt
25 dkg vaj
2 tojássárgája
2 dkg élesztő
2 dl tejföl
1,5 kávéskanál só
1,5 kávéskanál cukor
1kanál rum
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztát a sütés előtti estén készítjük el. Az élesztőt a tejfölben elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, sózzuk. Beletesszük a tojássárgáját, tejfölt, rumot, sót, cukrot. Összedolgozzuk. Nejlonzacskóba téve, 1 éjjel a hűtőben pihentetjük.

Felhasználás előtt átgyúrjuk, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
Kiszaggatjuk,zsírozott sütőlapra tesszük, tojással megkenjük, fél óráig pihentetjük, újból megkenjük, és forró sütőben kisütjük.
Vajas pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
76 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!