
Vajas pogácsa


Hozzávalók
Vajas pogácsa
Elkészítés
Elkészítés
A hideg tej egyik felében feloldjuk az élesztőt, a másik felébe kerül a tojássárgája, a porcukor és a só.
Mindkét folyadékot ráöntjük az előkészített tésztára és begyúrjuk gyors, alapos mozdulatokkal.
Kinyújtjuk, s meghajtogatjuk.
A bal oldali tészta részt középre, a jobb oldalit erre rá hajtjuk. Majd 90 fokban elfordítjuk, és újra kinyújtjuk.
A két szélső tészta részt a tészta közepe felé hajtjuk, majd ismét félbe hajtjuk. Hűtőbe tesszük 30 percre.
Majd megismételjük mindkét hajtogatást.
Kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
Tetejét behasítjuk és tojással lekenjük.
Majd aranybarnára sütjük.


Vajas pogácsa
Hozzávalók
Vajas pogácsa
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A hideg tej egyik felében feloldjuk az élesztőt, a másik felébe kerül a tojássárgája, a porcukor és a só.
Mindkét folyadékot ráöntjük az előkészített tésztára és begyúrjuk gyors, alapos mozdulatokkal.
Kinyújtjuk, s meghajtogatjuk.
A bal oldali tészta részt középre, a jobb oldalit erre rá hajtjuk. Majd 90 fokban elfordítjuk, és újra kinyújtjuk.
A két szélső tészta részt a tészta közepe felé hajtjuk, majd ismét félbe hajtjuk. Hűtőbe tesszük 30 percre.
Majd megismételjük mindkét hajtogatást.
Kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
Tetejét behasítjuk és tojással lekenjük.
Majd aranybarnára sütjük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?