Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vajas pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Vajas pogácsa

50 dkg liszt
30 dkg vaj
1 db tojássárgája
1 dkg só
2 dkg porcukor
2 dkg élesztő
1 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet átszitáljuk, s elmorzsoljuk a felkockázott vajjal.
A hideg tej egyik felében feloldjuk az élesztőt, a másik felébe kerül a tojássárgája, a porcukor és a só.
Mindkét folyadékot ráöntjük az előkészített tésztára és begyúrjuk gyors, alapos mozdulatokkal.
Kinyújtjuk, s meghajtogatjuk.
A bal oldali tészta részt középre, a jobb oldalit erre rá hajtjuk. Majd 90 fokban elfordítjuk, és újra kinyújtjuk.
A két szélső tészta részt a tészta közepe felé hajtjuk, majd ismét félbe hajtjuk. Hűtőbe tesszük 30 percre.
Majd megismételjük mindkét hajtogatást.
Kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
Tetejét behasítjuk és tojással lekenjük.
Majd aranybarnára sütjük.
Vajas pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!