Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vajas pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Vajas pogácsa

1 kg liszt
50 dkg margarin
2 tojássárgája
1 cs élesztő
fél dl tej
pici cukor
1 és fél ek só
1 kis pohár tejföl
1-2 dl tej

Kenéshez:

1 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a fél dl cukros tejben felfuttatom. A lisztet tálba szitálom, hozzáadom a sót, a két tojás sárgát, majd a felkockázott margarint, és a felfuttatott élesztőt illetve a tejfölt. A kezem ügyébe készítek, kb. 2dl langyos tejet, és elkezdem dagasztani a tésztát, a tejet lassanként adom hozzá. Van, amikor felveszi mind a két decit, van, amikor nem. Ez sajnos lisztfüggő, ahány malom, annyi féle liszt. Amikor már szép homogén tésztát gyúrtam, letakarom, és meleg helyen kelesztem. Ha már szép magasra kelt, lisztezett deszkára borítom, és kb. 2cm vastagra nyújtom, irdalom, megkenem az 1 felvert tojással, és ha éppen van reszelt sajt, vagy fenyőmag, kömény, szezámmag díszítem, de önmagában is nagyon finom. Kipapírozott tepsibe teszem, és előmelegített sütőben közepes lángon sütöm.
Vajas pogácsa Vajas pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!