Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vajkrém torta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Vajkrém torta

5 egész tojás
5 púpozott evőkanál porcukor
10 dkg rétes liszt (+ 4 kávés kanál +torta forma szórásához)
1/8 liter te j(házi vagy 3.6% os /duplán/
1 kisebb vanília rúd
10 dkg házi vaj (+ torta formához)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

5 egész tojást, 5 púpozott evőkanál porcukrot habverővel addig verünk, míg habos és sűrű nem lesz. Beleszitálunk 10 dkg lisztet. Vajas lisztezett tortaformában aranysárgára sütjük
Ha kihűlt2-3 korongra vágjuk.
1/8 litertejet kis darab vaníliával lassú tűzön forrni tesszük fel.
4 kávéskanál lisztet 1/8 liter hideg tejjel simára keverjük és folytonos keverés mellett fövő tejhez tesszük, és sűrű krémmé főzzük.
A tűzről levéve állandókeverés mellett kihűtjük.
10 dkg vajat és 12 dkg cukrot keverünk hozzá, ezzel a töltelékkel megkenjük a tortalapokat
A tetejét durvára vágott mogyoróval díszítjük.

Tálalás

12-16 szelethez

Tárolás

Tálalásig hűtőszekrényben kell tárolni.
Vajkrém torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!