Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vakondtúrás torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskótához:

5 db tojás
5 evőkanál kristálycukor
1 dl étolaj
5 evőkanál liszt

A krémhez:

2 csomag tejszín ízű pudingpor
7 dl tej
7 evőkanál kristálycukor
3 dl tejszín
Dr. Oetker Tortadara kakaós vagy reszelt étcsoki (ízlés szerint)

Továbbá:

2 db banán
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojások fehérjéből kemény habot verek. Ha kész, lassan adagolom hozzá a cukrot, majd egyesével a tojások sárgáját és az olajat is. A lisztet, a kakaóporral és a sütőporral összekeverem, majd egy fakanál segítségével beleforgatom a tojásos masszába. Egy kerek, kapcsos tortaformát kibélelek sütőpapírral, majd beleöntöm a masszát. Előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütöm, tűpróbával ellenőrzöm!
A pudingport, a cukrot és a tejet összefőzöm. A tejszínhabot felverem, majd belekeverem a kihűlt pudingot és a tortadarát.
A piskótakarika belsejét kiszedem, aljat és kb. 1-2 cm-es peremet hagyva. A kikapart piskótát összemorzsolom és félreteszem. Az üreges tortalapba belesorakoztatom a felkarikázott, és citromlével bekent banánokat. Erre félgömb alakban ráhalmozom a krémet, majd a morzsalékos piskótabelsővel beszórom.
Várok egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek, majd felszeletelem.
Vakondtúrás torta Vakondtúrás torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!