Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Valentin-napi linzer szívek

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Valentin-napi linzer szívek

50 g porcukor
100 g vaj
150 g búzaliszt

A töltéshez:

eperlekvár

A dekoráláshoz:

1 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A porcukrot, lisztet, és vajat gyúrjuk tésztává. Csak addig gyúrjuk, míg összeáll a tészta. Amint egynemű lesz, már jó is.
Enyhén lisztezett asztalon nyújtsuk a linzertésztát kb. 3 mm vastagra.
Két darab szív alakú kiszúróra van szükségünk. Egy kisebbre, és egy nagyobbra. (Nekünk egy 8, és egy 4,5 cm-es volt.) A nagyobbikkal szúrjunk ki szív alakokat a tésztából, és tegyük sütőpapírral fedett sütőlemezre őket.
Minden másodiknak a közepét szúrjuk ki a kis kiszúróval, majd ecseteljük meg vékonyan tojással. Ez lesz a linzer teteje. Ötlet! A belső nélküli szívek hamarabb sülnek ki, mint az aljak, amelyek "teli" szívek. Így aztán célszerűbb lehet, ha külön lemezen sütjük a tetőket, és az aljakat.
200 C-on, kb. 10 perc alatt, előmelegített sütőben süssük aranybarnára a szíveket.
Kisülés, kihűlés után eperlekvárral töltsük össze őket, majd egy napig hagyjuk szikkadni.
Valentin-napi linzer szívek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!