
Valentin-napi linzer szívek


Hozzávalók
Valentin-napi linzer szívek
A töltéshez:
A dekoráláshoz:
Elkészítés
Elkészítés
Enyhén lisztezett asztalon nyújtsuk a linzertésztát kb. 3 mm vastagra.
Két darab szív alakú kiszúróra van szükségünk. Egy kisebbre, és egy nagyobbra. (Nekünk egy 8, és egy 4,5 cm-es volt.) A nagyobbikkal szúrjunk ki szív alakokat a tésztából, és tegyük sütőpapírral fedett sütőlemezre őket.
Minden másodiknak a közepét szúrjuk ki a kis kiszúróval, majd ecseteljük meg vékonyan tojással. Ez lesz a linzer teteje. Ötlet! A belső nélküli szívek hamarabb sülnek ki, mint az aljak, amelyek "teli" szívek. Így aztán célszerűbb lehet, ha külön lemezen sütjük a tetőket, és az aljakat.
200 C-on, kb. 10 perc alatt, előmelegített sütőben süssük aranybarnára a szíveket.
Kisülés, kihűlés után eperlekvárral töltsük össze őket, majd egy napig hagyjuk szikkadni.


Valentin-napi linzer szívek
Hozzávalók
Valentin-napi linzer szívek
A töltéshez:
A dekoráláshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Enyhén lisztezett asztalon nyújtsuk a linzertésztát kb. 3 mm vastagra.
Két darab szív alakú kiszúróra van szükségünk. Egy kisebbre, és egy nagyobbra. (Nekünk egy 8, és egy 4,5 cm-es volt.) A nagyobbikkal szúrjunk ki szív alakokat a tésztából, és tegyük sütőpapírral fedett sütőlemezre őket.
Minden másodiknak a közepét szúrjuk ki a kis kiszúróval, majd ecseteljük meg vékonyan tojással. Ez lesz a linzer teteje. Ötlet! A belső nélküli szívek hamarabb sülnek ki, mint az aljak, amelyek "teli" szívek. Így aztán célszerűbb lehet, ha külön lemezen sütjük a tetőket, és az aljakat.
200 C-on, kb. 10 perc alatt, előmelegített sütőben süssük aranybarnára a szíveket.
Kisülés, kihűlés után eperlekvárral töltsük össze őket, majd egy napig hagyjuk szikkadni.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?