
Vaníliakifli


Hozzávalók
Vaníliakifli
Elkészítés
Elkészítés
Ha lehűlt, kicsit átgyúrom, és kisebb alma méretű darabokat szaggatok belőle, ezekből pedig gyúródeszkán kb.1 cm vastag rudakat sodrok. A rudakat 4-5 cm-enként felvágom, a szeletekből kifliket formázok, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, min. 1 cm-re egymástól. 180 fokra hevített sütőben, felső rácson 10-16 percig sütöm. Sütője válogatja, menyi idő kell neki, mindenesetre tíz perc elteltével érdemes ellenőrizni: ha a kiflik talpa tejeskávé színű, 1-2 perc múlva vegyük ki a sütőből.
A friss kiflik ilyenkor még törékenyek (s persze tűzforrók), ezért 1-2 percet várjunk, majd egyesével forgassuk vaníliás porcukorba. (A fenti adaghoz 15 dkg porcukor és 2 tasak vaníliás cukor keveréke dukál.) Ezen első forgatáskor a cukorréteg mintegy bevonatként rátapad a meleg kiflikre; ha teljesen kihűltek, forgassuk ismét a cukorba, így igazán tetszetősek lesznek. (A fotó az első forgatás után készült, majd töltök fel fotogénebb példányokat is) :)
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés



Vaníliakifli
Hozzávalók
Vaníliakifli
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ha lehűlt, kicsit átgyúrom, és kisebb alma méretű darabokat szaggatok belőle, ezekből pedig gyúródeszkán kb.1 cm vastag rudakat sodrok. A rudakat 4-5 cm-enként felvágom, a szeletekből kifliket formázok, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, min. 1 cm-re egymástól. 180 fokra hevített sütőben, felső rácson 10-16 percig sütöm. Sütője válogatja, menyi idő kell neki, mindenesetre tíz perc elteltével érdemes ellenőrizni: ha a kiflik talpa tejeskávé színű, 1-2 perc múlva vegyük ki a sütőből.
A friss kiflik ilyenkor még törékenyek (s persze tűzforrók), ezért 1-2 percet várjunk, majd egyesével forgassuk vaníliás porcukorba. (A fenti adaghoz 15 dkg porcukor és 2 tasak vaníliás cukor keveréke dukál.) Ezen első forgatáskor a cukorréteg mintegy bevonatként rátapad a meleg kiflikre; ha teljesen kihűltek, forgassuk ismét a cukorba, így igazán tetszetősek lesznek. (A fotó az első forgatás után készült, majd töltök fel fotogénebb példányokat is) :)
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?