
Vaníliás Fornetti


Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
200 ml tejet felteszünk főzni. Robotgéppel habosra kikeverjük a tojássárgáját, cukrot, vaníliás cukrot, rumot, pudingot, a maradék 50 ml tejjel. Amikor a tej forr, beletesszük a tojássárgájával kikevert cukrot, vaníliás cukrot, pudingport.....! Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik a krém. Lehúzzuk a tűzhelyről, és belekeverjük a vajat. Kb. 2-3 percet állni hagyjuk, majd megkenjük a tészta egyik felét (azt a részét, amit nem vagdostunk be). A bevagdosott felével beborítjuk a tésztát, villával lenyomkodjuk a széleit! A tetejét tejjel megkenjük, és 15 percet sütjük 200°C fokon előre melegített sütőben.
Tálalás



Vaníliás Fornetti
Hozzávalók
Tészta:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
200 ml tejet felteszünk főzni. Robotgéppel habosra kikeverjük a tojássárgáját, cukrot, vaníliás cukrot, rumot, pudingot, a maradék 50 ml tejjel. Amikor a tej forr, beletesszük a tojássárgájával kikevert cukrot, vaníliás cukrot, pudingport.....! Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik a krém. Lehúzzuk a tűzhelyről, és belekeverjük a vajat. Kb. 2-3 percet állni hagyjuk, majd megkenjük a tészta egyik felét (azt a részét, amit nem vagdostunk be). A bevagdosott felével beborítjuk a tésztát, villával lenyomkodjuk a széleit! A tetejét tejjel megkenjük, és 15 percet sütjük 200°C fokon előre melegített sütőben.
Tálalás


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?