Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás Fornetti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

500 g leveles tészta

Krém:

250 ml tej
2 tojássárgája
3 kanál cukor
1 kanál vaj
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztát kinyújtjuk, majd kis téglalap alakúra vágjuk (12 darab lesz belőle).A téglalapokat egyik felén bevagdossuk.
200 ml tejet felteszünk főzni. Robotgéppel habosra kikeverjük a tojássárgáját, cukrot, vaníliás cukrot, rumot, pudingot, a maradék 50 ml tejjel. Amikor a tej forr, beletesszük a tojássárgájával kikevert cukrot, vaníliás cukrot, pudingport.....! Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik a krém. Lehúzzuk a tűzhelyről, és belekeverjük a vajat. Kb. 2-3 percet állni hagyjuk, majd megkenjük a tészta egyik felét (azt a részét, amit nem vagdostunk be). A bevagdosott felével beborítjuk a tésztát, villával lenyomkodjuk a széleit! A tetejét tejjel megkenjük, és 15 percet sütjük 200°C fokon előre melegített sütőben.

Tálalás

12 db
Vaníliás Fornetti Vaníliás Fornetti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!