Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás profiterol

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

250 mi víz
100 g vaj
160 g liszt
csipet só
4-5 tojás

Krémhez:

800 ml tej
étcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A vizet a vajjal és egy csipet sóval melegítsük fel. Ha felforrt adjuk hozzá a lisztet és addig keverjük, míg el nem válik az edény falától. Ha kihűlt egyesével keverjük bele a tojásokat és laza buborékos tésztát kapunk. Nyomózsákba töltjük és kis halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyjunk helyet a halmok között, mert a tésztasütés közben megdagad. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.
A krém hozzávalóit habverővel jó habosra kikeverjük. Nyomózsákba töltjük és a kis fánkocskákba töltjük.
Kerek süteményestálra halmozzuk és rácsurgatunk egy tábla olvasztott étcsokoládét.
Vaníliás profiterol

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!