Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás torta gyümölcsökkel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

4 tojás
16,5 dkg cukor
16,5 dkg liszt
7 evőkanál meleg víz
2 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krém:

1,2 l tej
20-25 dkg cukor (ízlésnek megfelelően)
25 dkg margarin
vanília aroma vagy vaníliarúd kikapart belseje
csokoládé
ízlés szerint gyümölcsök
gyümölcs kocsonya
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítjük a tésztát.
Tojások fehérjéből habot készítünk.
Tojások sárgáját a cukorral, vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport.
24 cm-es formában 200 fokon megsütjük.
Krém:
1 liter tejet felforralunk, majd elkeverjük benne a cukrot. 2 dl tejben a pudingport simára keverjük és felfőzzük a tejben. Kihűtjük, közben a margarint habosra keverjük.
A kihűlt, lebőrözött pudingot simára keverjük, majd hozzáadjuk a habosított margarint. Vaníliával ízesítjük.
A tésztát 3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel. Kívülről is bevonjuk, majd jól lehűtjük. Az olvasztott csokival leöntjük, majd hagyjuk lecsorogni. ha megkötött gyümölcsökkel díszítjük és gyümölcskocsonyával megkenjük.
Vaníliás torta gyümölcsökkel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!