
Vaníliás torta gyümölcsökkel


Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
Tojások fehérjéből habot készítünk.
Tojások sárgáját a cukorral, vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport.
24 cm-es formában 200 fokon megsütjük.
Krém:
1 liter tejet felforralunk, majd elkeverjük benne a cukrot. 2 dl tejben a pudingport simára keverjük és felfőzzük a tejben. Kihűtjük, közben a margarint habosra keverjük.
A kihűlt, lebőrözött pudingot simára keverjük, majd hozzáadjuk a habosított margarint. Vaníliával ízesítjük.
A tésztát 3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel. Kívülről is bevonjuk, majd jól lehűtjük. Az olvasztott csokival leöntjük, majd hagyjuk lecsorogni. ha megkötött gyümölcsökkel díszítjük és gyümölcskocsonyával megkenjük.


Vaníliás torta gyümölcsökkel
Hozzávalók
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Tojások fehérjéből habot készítünk.
Tojások sárgáját a cukorral, vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport.
24 cm-es formában 200 fokon megsütjük.
Krém:
1 liter tejet felforralunk, majd elkeverjük benne a cukrot. 2 dl tejben a pudingport simára keverjük és felfőzzük a tejben. Kihűtjük, közben a margarint habosra keverjük.
A kihűlt, lebőrözött pudingot simára keverjük, majd hozzáadjuk a habosított margarint. Vaníliával ízesítjük.
A tésztát 3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel. Kívülről is bevonjuk, majd jól lehűtjük. Az olvasztott csokival leöntjük, majd hagyjuk lecsorogni. ha megkötött gyümölcsökkel díszítjük és gyümölcskocsonyával megkenjük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?