Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán bakonyi gombapaprikás

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Gombapaprikáshoz:

1000 g csiperkegomba
2 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika
1 darab tv-paprika (kb. 80 g)
50 g passata (passzírozott paradicsom)
só, őrölt fekete bors

Nokedlihez:

500 g búzaliszt
4 teáskanál só
kb. 520-600 ml víz (amennyit a liszt felvesz)

Díszítéshez:

1 darab hegyes-erős zöldpaprika
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gombapaprikáshoz a gombát és a tv-paprikát megmossuk, megtisztítjuk, a gombát felcikkezzük, a paprikát kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk.

Elkészítés:

Gombapaprikás:
Egy serpenyőt zsiradék nélkül, szárazon felforrósítunk, és az előkészített gombát részleteiben, röviden átpirítjuk benne. Egy lábasban felmelegítjük az olajat, és a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, jól elkeverjük, majd visszatesszük a lábast a tűzre. Hozzáadjuk a tv-paprikát és a passatát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük kb. 400 ml vízzel. Lefedjük, felforraljuk, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a paprika teljesen megpuhul. Ekkor botmixerrel krémesre törjük.

Hozzáadjuk a gombát és a Cuisine VEGA-t, alaposan összekeverjük, összeforraljuk, majd közepes lángon puhára főzzük a gombát, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. A keményítőt kevés hideg vízzel csomómentesen elkeverjük, habverővel a forró ételhez adjuk, majd kevergetés közben újra felforraljuk.

Nokedli:
A lisztet keverőtálba szórjuk, hozzáadunk 1 teáskanál sót. Apránként annyi vizet keverünk hozzá, hogy sűrű, nokedlitészta állagú keveréket kapjunk. Egy nagy lábasban vizet forralunk, beleszórjuk a többi sót, majd nokedliszaggatóval a gyöngyöző vízbe szaggatjuk a tésztát. Amikor a nokedlik felszínre jöttek és megfőttek, leszűrjük, szűrőben átöblítjük.

A gombapaprikást a nokedlivel tálaljuk, és megmosott, felszeletelt hegyes-erős paprikával díszítjük.

Tippek:

Vegyes gombákat is használhatunk a paprikáshoz, fehér és barna csiperkegomba mellett például rókagombát, vargányát, őzlábgombát.

A nokedlitészta készítésekor apránként, fokozatosan adagoljuk a liszthez a vizet, csak annyit adjunk hozzá, amennyivel elérjük a sűrű, szaggatható állagot. Ha szükséges, növeljük a víz mennyiségét!
Vegán bakonyi gombapaprikás

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-13
0 Kedvelés

Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák

Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!