Vegán bakonyi gombapaprikás



Hozzávalók
Gombapaprikáshoz:
Nokedlihez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy serpenyőt zsiradék nélkül, szárazon felforrósítunk, és az előkészített gombát részleteiben, röviden átpirítjuk benne. Egy lábasban felmelegítjük az olajat, és a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, jól elkeverjük, majd visszatesszük a lábast a tűzre. Hozzáadjuk a tv-paprikát és a passatát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük kb. 400 ml vízzel. Lefedjük, felforraljuk, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a paprika teljesen megpuhul. Ekkor botmixerrel krémesre törjük.
Hozzáadjuk a gombát és a Cuisine VEGA-t, alaposan összekeverjük, összeforraljuk, majd közepes lángon puhára főzzük a gombát, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. A keményítőt kevés hideg vízzel csomómentesen elkeverjük, habverővel a forró ételhez adjuk, majd kevergetés közben újra felforraljuk.
Nokedli:
A lisztet keverőtálba szórjuk, hozzáadunk 1 teáskanál sót. Apránként annyi vizet keverünk hozzá, hogy sűrű, nokedlitészta állagú keveréket kapjunk. Egy nagy lábasban vizet forralunk, beleszórjuk a többi sót, majd nokedliszaggatóval a gyöngyöző vízbe szaggatjuk a tésztát. Amikor a nokedlik felszínre jöttek és megfőttek, leszűrjük, szűrőben átöblítjük.
A gombapaprikást a nokedlivel tálaljuk, és megmosott, felszeletelt hegyes-erős paprikával díszítjük.
Tippek:
A nokedlitészta készítésekor apránként, fokozatosan adagoljuk a liszthez a vizet, csak annyit adjunk hozzá, amennyivel elérjük a sűrű, szaggatható állagot. Ha szükséges, növeljük a víz mennyiségét!


Vegán bakonyi gombapaprikás
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Gombapaprikáshoz:
Nokedlihez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy serpenyőt zsiradék nélkül, szárazon felforrósítunk, és az előkészített gombát részleteiben, röviden átpirítjuk benne. Egy lábasban felmelegítjük az olajat, és a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, jól elkeverjük, majd visszatesszük a lábast a tűzre. Hozzáadjuk a tv-paprikát és a passatát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük kb. 400 ml vízzel. Lefedjük, felforraljuk, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a paprika teljesen megpuhul. Ekkor botmixerrel krémesre törjük.
Hozzáadjuk a gombát és a Cuisine VEGA-t, alaposan összekeverjük, összeforraljuk, majd közepes lángon puhára főzzük a gombát, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. A keményítőt kevés hideg vízzel csomómentesen elkeverjük, habverővel a forró ételhez adjuk, majd kevergetés közben újra felforraljuk.
Nokedli:
A lisztet keverőtálba szórjuk, hozzáadunk 1 teáskanál sót. Apránként annyi vizet keverünk hozzá, hogy sűrű, nokedlitészta állagú keveréket kapjunk. Egy nagy lábasban vizet forralunk, beleszórjuk a többi sót, majd nokedliszaggatóval a gyöngyöző vízbe szaggatjuk a tésztát. Amikor a nokedlik felszínre jöttek és megfőttek, leszűrjük, szűrőben átöblítjük.
A gombapaprikást a nokedlivel tálaljuk, és megmosott, felszeletelt hegyes-erős paprikával díszítjük.
Tippek:
A nokedlitészta készítésekor apránként, fokozatosan adagoljuk a liszthez a vizet, csak annyit adjunk hozzá, amennyivel elérjük a sűrű, szaggatható állagot. Ha szükséges, növeljük a víz mennyiségét!
Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?