Virslis-párizsis csónak
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Tepsi kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés
A fokhagymát megpucoljuk.
A sajtot lereszeljük.
A virslit félkarikákra vágjuk, a párizsit apróra kockázzuk.
A tepsi(ke)t kikenjük, lisztezzük.
Elkészítés
Hozzákeverjük a liszthez az élesztős tejet, a sót, a tejet, az olajat.
Jól kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
Addig a tejfölbe belezúzzuk a fokhagymákat.
A megkelt tésztát két részletben egy lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk.
Téglalap alakú formákat vágunk (kb 10*5 cm-eseket), ezeket megkenjük a fokhagymás tejföllel.
A szélén kis részt kihagyva a téglalapokra halmozunk a virsliből, párizsiból, lilahagymából, kukoricából.
Végül a tésztalap 2-2 sarkát összefogva kis csónakokat alakítunk.
Tepsibe helyezzük őket egymástól távolabbra, megkenjük a tojássárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal.
A tepsiben is kb 30-45 percet pihentetjük.
Előmelegítjük a sütőt.
200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Virslis-párizsis csónak
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Tepsi kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A fokhagymát megpucoljuk.
A sajtot lereszeljük.
A virslit félkarikákra vágjuk, a párizsit apróra kockázzuk.
A tepsi(ke)t kikenjük, lisztezzük.
Elkészítés
Hozzákeverjük a liszthez az élesztős tejet, a sót, a tejet, az olajat.
Jól kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
Addig a tejfölbe belezúzzuk a fokhagymákat.
A megkelt tésztát két részletben egy lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk.
Téglalap alakú formákat vágunk (kb 10*5 cm-eseket), ezeket megkenjük a fokhagymás tejföllel.
A szélén kis részt kihagyva a téglalapokra halmozunk a virsliből, párizsiból, lilahagymából, kukoricából.
Végül a tésztalap 2-2 sarkát összefogva kis csónakokat alakítunk.
Tepsibe helyezzük őket egymástól távolabbra, megkenjük a tojássárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal.
A tepsiben is kb 30-45 percet pihentetjük.
Előmelegítjük a sütőt.
200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?