Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zabpelyhes süti

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Zabpelyhes süti

20 dkg zabpehely
20 dkg cukor
15 dkg liszt
2 ek vaj
2 ek tej
2 ek méz
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
1 Bourbon vaníliás cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A vajat, tejet és a mézet mikroban összemelegítem, belerakom a szárazanyagokat, mindent összekeverek.
Egy tepsibe (sütőpapírra) elég helyet hagyva kanálnyi halmokat rakok (megnő!).
180 fokon sütőtől függően kb 7-8 percig sütöm, amíg a széle elkezd barnulni.
Ilyenkor a közepe még nagyon lágy, kivétel utána teljesen ki kell hűlnie, úgy kell levenni a sütőpapírról, egyébként szétesik.

Tárolás

sokáig eláll, nekem van egy kedvenc fémdobozom erre a célra :)

Alternatív elkészítés

Lehet dúsítani mazsolával, magvakkal, aszalt gyümölccsel.
Zabpelyhes süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!