
Zalai krémes


Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
2. Fokozatosan hozzáadjuk a darált diót, zsemlemorzsát és a lisztet. Óvatosan összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.
3. Krémhez:5 dl tejet felteszünk forrni. Maradék 2 dl tejbe elkeverjük a tojássárgáját és a pudingport. Amikor forr a tej levesszük a tűzről belekeverjük a pudingos tejet visszatesszük és sűrűsödésig főzzük.
4. Margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt pudingos krémmel jól összedolgozzuk.
5. Kihűlt piskótára kenjük a krém felét, ezt kirakjuk háztartási keksszel majd rásimítjuk a krém másik felét.
6. Felolvasztjuk a kétféle csokoládét. Étcsokival bevonjuk a sütit erre ráfolyatjuk a fehér csokit és villával elhúzkodjuk.
7. Amikor megkötött rajta a máz, akkor szeletelhető.


Zalai krémes
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. Fokozatosan hozzáadjuk a darált diót, zsemlemorzsát és a lisztet. Óvatosan összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.
3. Krémhez:5 dl tejet felteszünk forrni. Maradék 2 dl tejbe elkeverjük a tojássárgáját és a pudingport. Amikor forr a tej levesszük a tűzről belekeverjük a pudingos tejet visszatesszük és sűrűsödésig főzzük.
4. Margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt pudingos krémmel jól összedolgozzuk.
5. Kihűlt piskótára kenjük a krém felét, ezt kirakjuk háztartási keksszel majd rásimítjuk a krém másik felét.
6. Felolvasztjuk a kétféle csokoládét. Étcsokival bevonjuk a sütit erre ráfolyatjuk a fehér csokit és villával elhúzkodjuk.
7. Amikor megkötött rajta a máz, akkor szeletelhető.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?