Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zalai krémes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

6 db tojásfehérje
15 dkg darált dió
20 dkg porcukor
2 dkg zsemlemorzsa
3 dkg liszt

Krémhez:

6 db tojássárgája
20 dkg kristálycukor
7 dl tej
25 dkg margarin
1 cs. kocka háztartási keksz

Tetejére:

1 tábla étcsokoládé
1/2 tábla fehér csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. Tojásfehérjét kemény habbá verjük. Majd hozzáadjuk a porcukrot és tovább keverjük.
2. Fokozatosan hozzáadjuk a darált diót, zsemlemorzsát és a lisztet. Óvatosan összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.
3. Krémhez:5 dl tejet felteszünk forrni. Maradék 2 dl tejbe elkeverjük a tojássárgáját és a pudingport. Amikor forr a tej levesszük a tűzről belekeverjük a pudingos tejet visszatesszük és sűrűsödésig főzzük.
4. Margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt pudingos krémmel jól összedolgozzuk.
5. Kihűlt piskótára kenjük a krém felét, ezt kirakjuk háztartási keksszel majd rásimítjuk a krém másik felét.
6. Felolvasztjuk a kétféle csokoládét. Étcsokival bevonjuk a sütit erre ráfolyatjuk a fehér csokit és villával elhúzkodjuk.
7. Amikor megkötött rajta a máz, akkor szeletelhető.
Zalai krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!