Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zita szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskótához:

6 db tojássárgája
6 evőkanál porcukor
6 evőkanál víz
10 dkg darált dió
6 evőkanál liszt
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
6 db tojásfehérje (kemény habbá verve)

A krémhez:

25 dkg margarin
15 dkg porcukor
rumaroma ízlés szerint
40 dkg gesztenyemassza
1 evőkanál liszt
3 dl tej

A bevonáshoz:

5 dkg fehér csokoládé
3 evőkanál étolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék kemény habját. A masszából 180 fokon 2 lapot sütünk.
A margarint a porcukorral, rumaromával habosra keverjük. Kétfelé vesszük, az egyikbe a gesztenyemasszát tesszük és az alsó lapra kenjük.
A vanília pudingport a liszttel, és kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejjel összefőzzük. Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk.
Rákenjük a gesztenyekrémre, és befedjük a másik lappal.
A díszítést úgy készítjük el a tetejére, hogy felolvasztjuk a csokikat külön - külön gőz fölött. Az étcsokihoz hozzákeverünk 2 evőkanál étolajat, a fehérhez pedig 1-et. Ezután a piskótalap tetejére rákenjük az étcsokit. Erre egy kiskanál segítségével párhozamos csíkokat csurgatunk a fehér csokiból, majd fogpiszkálóval, merőlegesen széthúzzuk.
Zita szelet Zita szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!