
Zita szelet


Hozzávalók
A piskótához:
A krémhez:
A bevonáshoz:
Elkészítés
Elkészítés
A margarint a porcukorral, rumaromával habosra keverjük. Kétfelé vesszük, az egyikbe a gesztenyemasszát tesszük és az alsó lapra kenjük.
A vanília pudingport a liszttel, és kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejjel összefőzzük. Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk.
Rákenjük a gesztenyekrémre, és befedjük a másik lappal.
A díszítést úgy készítjük el a tetejére, hogy felolvasztjuk a csokikat külön - külön gőz fölött. Az étcsokihoz hozzákeverünk 2 evőkanál étolajat, a fehérhez pedig 1-et. Ezután a piskótalap tetejére rákenjük az étcsokit. Erre egy kiskanál segítségével párhozamos csíkokat csurgatunk a fehér csokiból, majd fogpiszkálóval, merőlegesen széthúzzuk.



Zita szelet
Hozzávalók
A piskótához:
A krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A margarint a porcukorral, rumaromával habosra keverjük. Kétfelé vesszük, az egyikbe a gesztenyemasszát tesszük és az alsó lapra kenjük.
A vanília pudingport a liszttel, és kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejjel összefőzzük. Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk.
Rákenjük a gesztenyekrémre, és befedjük a másik lappal.
A díszítést úgy készítjük el a tetejére, hogy felolvasztjuk a csokikat külön - külön gőz fölött. Az étcsokihoz hozzákeverünk 2 evőkanál étolajat, a fehérhez pedig 1-et. Ezután a piskótalap tetejére rákenjük az étcsokit. Erre egy kiskanál segítségével párhozamos csíkokat csurgatunk a fehér csokiból, majd fogpiszkálóval, merőlegesen széthúzzuk.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?