
Zöld citromos túrótorta


Hozzávalók
Krémhez:
A tésztához:
Elkészítés
Elkészítés
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukor felét és a reszelt lime /zöld citrom/ héját. A zselatint kicsavarjuk, /vagy a zseléport/ kis lángon felolvasztjuk a lime levében. A lime-os zselatint hozzáadjuk a túróhoz és a cukorhoz. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és a felvert tejszínt. Alaposan kikeverjük, és a krémet elosztjuk a kihűlt tésztán, majd a tortát visszatesszük a hűtőszekrénybe.
4-5 óra állás után a tortát a formában körbe vágjuk, tálcára tesszük és feldíszítjük.


Zöld citromos túrótorta
Hozzávalók
Krémhez:
A tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukor felét és a reszelt lime /zöld citrom/ héját. A zselatint kicsavarjuk, /vagy a zseléport/ kis lángon felolvasztjuk a lime levében. A lime-os zselatint hozzáadjuk a túróhoz és a cukorhoz. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és a felvert tejszínt. Alaposan kikeverjük, és a krémet elosztjuk a kihűlt tésztán, majd a tortát visszatesszük a hűtőszekrénybe.
4-5 óra állás után a tortát a formában körbe vágjuk, tálcára tesszük és feldíszítjük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?