Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

"Zöld" dió

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

"Zöld" dió

15 dkg liszt
10 dkg Rama
8 dkg porcukor
8 dkg darált dió
1 tojássárgája
Dr. Oetker Sütőpor (késhegynyi)

Töltelék:

10 dkg porcukor
2 tojás
10 dkg Rama
Mandula aroma
vagy
1 kupaknyi zöld ételfesték

Díszítés:

vaníliás porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A porcukorhoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót. A puha Ramát belemorzsoljuk, majd a tojássárgával összegyúrjuk. Vékonyra nyújtjuk, pici pohárral vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Vékonyan kivajazzuk a dióformákat, a tésztát belenyomkodjuk, úgy, hogy a közepén mélyedés maradjon.
Közepes hőmérsékletű sütőben kb. 12 perc alatt aranysárgára sütjük, és még melegen kifordítjuk a formákból.
A töltelékhez villával felverjük a tojásokat, hozzákeverjük a porcukrot és gőz fölött sűrű krémmé főzzük. A Ramát habosra keverjük, és jól összedolgozzuk a kihűlt krémmel. Mandula vagy rum aromával ízesítjük, és zöld ételfestékkel színezzük.
A fél diókat ezzel a krémmel összeragasztjuk, majd vaníliás porcukorba forgatjuk az egész diószemeket.
Ha maradt a krémből, akkor a külsejét is díszíthetjük vele.

Tálalás

Kb. 40-50 darab

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk.
"Zöld" dió

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!