
"Zöld" dió


Hozzávalók
"Zöld" dió
Töltelék:
Díszítés:
Elkészítés
Elkészítés
Vékonyan kivajazzuk a dióformákat, a tésztát belenyomkodjuk, úgy, hogy a közepén mélyedés maradjon.
Közepes hőmérsékletű sütőben kb. 12 perc alatt aranysárgára sütjük, és még melegen kifordítjuk a formákból.
A töltelékhez villával felverjük a tojásokat, hozzákeverjük a porcukrot és gőz fölött sűrű krémmé főzzük. A Ramát habosra keverjük, és jól összedolgozzuk a kihűlt krémmel. Mandula vagy rum aromával ízesítjük, és zöld ételfestékkel színezzük.
A fél diókat ezzel a krémmel összeragasztjuk, majd vaníliás porcukorba forgatjuk az egész diószemeket.
Ha maradt a krémből, akkor a külsejét is díszíthetjük vele.
Tálalás
Tárolás


"Zöld" dió
Hozzávalók
"Zöld" dió
Töltelék:
Díszítés:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Vékonyan kivajazzuk a dióformákat, a tésztát belenyomkodjuk, úgy, hogy a közepén mélyedés maradjon.
Közepes hőmérsékletű sütőben kb. 12 perc alatt aranysárgára sütjük, és még melegen kifordítjuk a formákból.
A töltelékhez villával felverjük a tojásokat, hozzákeverjük a porcukrot és gőz fölött sűrű krémmé főzzük. A Ramát habosra keverjük, és jól összedolgozzuk a kihűlt krémmel. Mandula vagy rum aromával ízesítjük, és zöld ételfestékkel színezzük.
A fél diókat ezzel a krémmel összeragasztjuk, majd vaníliás porcukorba forgatjuk az egész diószemeket.
Ha maradt a krémből, akkor a külsejét is díszíthetjük vele.
Tálalás
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?