Zserbó Muffin
Hozzávalók
Tészta:
Csokimáz:
Elkészítés
Elkészítés
1.Egy nagy tálban keverjük habosra a puha margarint a cukorral, illetve a vanillincukorral.
2.Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, és keverjük addig, amíg homogén elegyet kapunk.
3.A lisztet dolgozzuk el jól a sütőporral és a darált dióval. Keverjünk hozzá hat evőkanál baracklekvárt, majd adagoljuk folyamatos keverés mellett a tojásos masszához a tejjel együtt.
4.A muffin tepsit béleljük ki papír kapszlival, és háromnegyedig töltsünk meg minden mélyedést.
5.Tegyünk mindegyik közepébe egy teáskanál lekvárt. Süssük előmelegített sütőben 180 °C-ra 20-25 percig.
6.A kakaót a cukorral elegyítsük össze , keverjük hozzá a puha vajat . Óvatosan melegítsük meg olvadásig. A mázat csorgassuk a muffinok tetejére. Díszíthetjük cukorkákkal. Hagyjuk állni, amíg a csokoládé megköt, 24 db muffin lesz belőle.
Jó étvágyat hozzá .Nagyon finom
Alternatív elkészítés
Zserbó Muffin
Hozzávalók
Tészta:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
1.Egy nagy tálban keverjük habosra a puha margarint a cukorral, illetve a vanillincukorral.
2.Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, és keverjük addig, amíg homogén elegyet kapunk.
3.A lisztet dolgozzuk el jól a sütőporral és a darált dióval. Keverjünk hozzá hat evőkanál baracklekvárt, majd adagoljuk folyamatos keverés mellett a tojásos masszához a tejjel együtt.
4.A muffin tepsit béleljük ki papír kapszlival, és háromnegyedig töltsünk meg minden mélyedést.
5.Tegyünk mindegyik közepébe egy teáskanál lekvárt. Süssük előmelegített sütőben 180 °C-ra 20-25 percig.
6.A kakaót a cukorral elegyítsük össze , keverjük hozzá a puha vajat . Óvatosan melegítsük meg olvadásig. A mázat csorgassuk a muffinok tetejére. Díszíthetjük cukorkákkal. Hagyjuk állni, amíg a csokoládé megköt, 24 db muffin lesz belőle.
Jó étvágyat hozzá .Nagyon finom
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?