Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zserbó torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

Tésztához: 24 cm-es tortaformához:

30 dkg liszt
3 tojássárgája
15 dkg margarin
1 dkg friss élesztő
1/2 dl tej
5 dkg porcukor
1 csipet só

Töltelék:

35 dkg darált dió
15 dkg porcukor
3 ek. baracklekvár
3 tojásfehérje

Tetejére:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a sütőporral, sóval összekeverjük, majd hozzáadjuk a hideg margarint, elmorzsoljuk. Majd keverjük bele a porcukrot, a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Végül osszuk 4 részre. Egyenként nyújtsuk ki kör alakúra, majd a tortaformában rétegesen rakjuk le a töltelékkel.
A töltelék: a diót keverjük össze a porcukorra, a vaníliás cukorra, majd a lekvárral. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a diós keverékbe. A tölteléket osszuk 3 felé.
Összeállítás: tészta-töltelék-tészta-töltelék-tészta-töltelék-tészta.
Tetejét vékonyan kenjük le tejjel. Néhány helyen szurkáljuk meg villával. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni teljesen.
A csokit gőz felett olvasszuk meg, majd gyors mozdulatokkal simítsuk a tortánk tetejére. Hűvös helyen állni hagyjuk. Ezalatt az idő alatt megdermed a csoki, bepuhulnak a lapok és összeérnek az ízek! Fogyasztás előtt akár 2-3 nappal is elkészíthetjük.
Zserbó torta Zserbó torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!