
Zserbó torta


Hozzávalók
Tésztához: 24 cm-es tortaformához:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A töltelék: a diót keverjük össze a porcukorra, a vaníliás cukorra, majd a lekvárral. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a diós keverékbe. A tölteléket osszuk 3 felé.
Összeállítás: tészta-töltelék-tészta-töltelék-tészta-töltelék-tészta.
Tetejét vékonyan kenjük le tejjel. Néhány helyen szurkáljuk meg villával. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni teljesen.
A csokit gőz felett olvasszuk meg, majd gyors mozdulatokkal simítsuk a tortánk tetejére. Hűvös helyen állni hagyjuk. Ezalatt az idő alatt megdermed a csoki, bepuhulnak a lapok és összeérnek az ízek! Fogyasztás előtt akár 2-3 nappal is elkészíthetjük.



Zserbó torta
Hozzávalók
Tésztához: 24 cm-es tortaformához:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A töltelék: a diót keverjük össze a porcukorra, a vaníliás cukorra, majd a lekvárral. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a diós keverékbe. A tölteléket osszuk 3 felé.
Összeállítás: tészta-töltelék-tészta-töltelék-tészta-töltelék-tészta.
Tetejét vékonyan kenjük le tejjel. Néhány helyen szurkáljuk meg villával. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni teljesen.
A csokit gőz felett olvasszuk meg, majd gyors mozdulatokkal simítsuk a tortánk tetejére. Hűvös helyen állni hagyjuk. Ezalatt az idő alatt megdermed a csoki, bepuhulnak a lapok és összeérnek az ízek! Fogyasztás előtt akár 2-3 nappal is elkészíthetjük.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?