Hello paleo!

Dátum 2018. október 17.

A paleo táplálkozásnak egyre több követője van Magyarországon, ezért most “paleo-receptekből” válogattunk.

A cukorra ritkán gondolunk úgy, mint egy zöldségből kinyert alapanyagra, aminek szintén van betakarítási ideje, holott az ősz a cukorrépa szezonja is.  A cukor napjainkban nagyon megosztó alapanyag, bár alapvetően nem lenne gond vele abban az esetben, ha nem vinnénk túlzásba a fogyasztását. A szakemberek véleménye szerint, ha a táplálkozásunk kiegyensúlyozott, eleget mozgunk, akkor nem gond, ha alkalmanként cukrot fogyasztunk, de érdemes figyelni a bevitel mennyiségére.

Érdekes kísérlet, de ha fokozatosan csökkentjük a házi süteményekben a cukor mennyiségét, akkor meglepően hamar érezhetjük, hogy kevesebb is bőven elég belőle. Ha vannak ilyen irányú törekvéseink, akkor a házilag készült finomságok mindenképpen jó választást jelenthetnek, hiszen ebben az esetben mi magunk szabályozhatjuk a cukor mennyiségét minden esetben.

Cukor nélkül

A paleolit táplálkozás hívei a paleolit korban feltételezett táplálkozási szokásokat próbálják  21. századi körülmények közé ültetni.

Habár a különböző irányzatok hasonló alapokra épülnek, de kivitelezésben és elnevezésben mind hazánkban, mind külföldön vannak eltérések, és nincs hivatalosnak tekinthető változat. Ez az irányzat sokkal inkább életmódváltásként, mint alkalmi diétaként fogható fel, és célja, hogy az úgynevezett civilizációs betegségek kockázatát csökkentse.

És miután a paleolit korban nem ismerték a cukorrépából készült cukrot, ezért ennek az irányzat követői ki is iktatták - sok más, napjainkban használt alapanyag mellett- az étrendjükből. 

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Ezeket a recepteket azok is bátran kipróbálhatják, akik nem szeretnének teljesen áttérni erre a táplálkozási rendszerre, de kíváncsiak arra, hogyan lehet alternatív módon elkészíteni bizonyos süteményeket.

Ha viszont első körben nem szeretnénk teljesen ismeretlen alapanyagokkal dolgozni, ugyanakkor alkalmanként csökkentenénk a cukorbevitelt, akkor körülnézhetünk a cukormentes sütemények között is.

Ha van némi rutin a kezünkben,  akkor sem jövünk majd zavarba, ha esetleg vendégeink között akad olyan, aki kerüli a cukrot, könnyen ízletes finomságot varázsolhatunk ebben az esetben is asztalra.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2022-05-12
0 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
0 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-27
1 Kedvelés

Szereted a perecet?

Vásárok, állatkerti és vidámparki látogatások „ikonikus” sós sütije a perec. Ha szeretnéd, kimozdulnod sem kell érte, hiszen otthon is könnyedén megsütheted.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-22
0 Kedvelés

Készíts változatos édességeket pudinggal!

A puding igazán sokoldalú: desszertes tálkából elkanalazgatva is sokak kedvenc édessége, de süteményekbe is tehetjük: akár a tésztába vagy a töltelékbe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-08
2 Kedvelés

Kelt tésztás sütemények a húsvéti asztalra

Húsvét kalács nélkül? Elképzelni sem tudjuk! Sőt más kelt tésztás, élesztővel, illetve kovásszal készült süteményeket is szívesen sütünk a locsolóknak, ugye?

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!