Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hópelyhes csokigolyók

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30-40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30-40 darab elkészítéséhez

Tésztához:

1 doboz Dr. Oetker Brownies alappor
2 darab tojás (közepes méretű)
100 ml napraforgóolaj
100 ml víz

Ezenkívül:

2 evőkanál baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Hópelyhes csokigolyók hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A Dr. Oetker Brownies alappor dobozában található papírformát az útmutató alapján összehajtjuk, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A süteményport és a dobozban található csokoládédarabokat egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd egy kézi habverő segítségével kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát az előkészített papírformába egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük és egy keverőedényben kézzel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a baracklekvárt, és alaposan összekeverjük. A masszából egyforma golyókat formázunk, majd a golyókat kakaós tortadarába forgatjuk.

A fondant cukormasszát gyúrjuk át alaposan, és nyújtófa segítségével, két fóliaréteg között (vagy kevés porcukorral megszórt munkafelületen) nyújtsuk ki kb. ½ cm vastagra, majd hópehely alakú sütemény- vagy dekorformázóval kiszaggatjuk. A fondant hópelyheket a Hópelyhes csokigolyók tetejére helyezzük.

Tipp:

A maradék fondanttal ünnepi díszeket készíthetünk nemcsak az Hópelyhes csokigolyók tetejére, de további süteményekhez is.
A Hópelyhes csokigolyók édes vendégváró meglepetések, a sütemény kísérőajándéknak is kitűnő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!